Nicolae Popa, audiat în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Share

Fostul director Gelsor Nicolae Popa, fiica şi fosta soţie a acestuia au fost audiaţi de judecătorii Tribunalului Bucureşti vineri, în calitate de martori în dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.

captura Antena3 via CorectNews

Audierile au avut loc cu uşile închise, presa neavând acces în sala de judecată. La Tribunalul Bucureşti a fost prezent şi Sorin Ovidiu Vîntu, însă acesta nu a fost audiat de magistraţi. Este pentru prima oară când Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa se întâlnesc, după aproape 11 ani de zile.

Pe fond, procesul a fost amânat pentru 16 septembrie 2011. Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Astfel, procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Procurorii susţin că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi a persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro ar fi fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, ar fi transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de Nicolae Popa, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian ar fi desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-ar fi concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

sursa: Agerpres

Share