home CULTURA, POLITICA Nicolae Breban se retrage din consiliul Uniunii Scriitorilor

Nicolae Breban se retrage din consiliul Uniunii Scriitorilor

Share

Nicolae Breban anunţă, într-o scrisoare deschisă, că se retrage din consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR), pentru că ar fi fost atacat de preşedintele asociaţiei, Nicolae Manolescu, în timp ce acesta din urmă spune că nu s-a pus niciodată problema ca Breban să fie dat afară.

nicolae brebanfoto: Scriitorul Nicolae Breban a colaborat cu Securitatea
fotoinfo: “Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a scriitorului Nicolae Breban”

În scrisoarea intitulată “Ruşine, dle N. Manolescu!”, scriitorul spune că preşedintele USR l-ar fi calomniat atât în şedinţele de consiliu, cât şi în editorialele publicate în România literară, pe tema verdictului decolaborare cu Securitatea dat de CNSAS.

“Da, «amice», e cam jenant cu ce te ocupi sau nu te ocupi de o bună bucată de vreme; ba, folosind de vreo două decenii revista România literară, sprijinit de amicii apropiaţi de la GDS şi de la CNSAS, ataci memoria, numele şi opera unor scriitori de vârf, condamnaţi de comuniştii stalinişti la ani grei de temniţă, terfeliţi după moartea lor, precum poetul Ion Caraion sau, mairecent, marele cărturar, cunoscut şi elogiat pe două continente, Adrian Marino”

, scrie Nicolae Breban.

Breban mai scrie, în acelaşi document, că Manolescu a spus şi a scris lucruri neadevărate legate de aşa-zisa colaborare a lui cu Securitatea. “(..) de data aceasta, mă voi ocupa doar de editorialul d-tale din nr. 16 al R.L. şi de ecourile ultimei şedinţe de consiliu a USR care mi-au parvenit, aici, unde mă aflu, încă departe de Capitală”, scrie Nicolae Breban… citeste tot pe Mediafax

Share