home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION – SEMIFINALA 1: Agreabila Anna Rossinelli

EUROVISION – SEMIFINALA 1: Agreabila Anna Rossinelli

Share

6. Serbia: Nina – Čaroban

Sarboaica Nina interpreteaza in maniera retro–R&B o melodie scursa direct din eposul pop american. Are calitati interpretative meritorii, dar melodia pe care o canta este plata, egala si stii de la inceput spre ce se indreapta, pentru ca acest gen de muzica este atat de tocit in industria muzicala de peste Ocean, incat reflexele de cant si de deznodamant muzical sunt bine cunoscute pentru intreg mapamondul.

La fel ca si turcii, dar din alte motive melodice (aici e pop american, nu pop-rock), va fi o prezenta muzicala placuta in Germania, dar de la sarbi asteptam altceva. Care lipseste in aceasta melodie.

7. Rusia: Alex Sparrow – Get You

Alexey Vorobyov din Rusia canta un dance (iarasi) agreabil, mai cantabil si mai de club decat ne-au obisnuit rusii pana acum. Sparrow asta are o prezenta scenica de tip, spre exemplu, NKOTB, care presupune, pe o astfel de arie repertoriala, sa imiti, oricat de simpatic esti. Suna bine baiatul si are prezenta scenica, dar stai si te intrebi, privind la frumusetea mareata a nemarginitei Stepe Ruse: la ce bun?

8. Elvetia: Anna Rossinelli – In Love For A While

Ascultam acum un reggae-music din Elvetia, care, dupa introducere, se transforma intr-o miscare medie pe pian, contrabas si chitara acustica, cu o tema rotunda, ampla, care tot creste si se tot dezvolta, dintr-un canticel mic si simpatic, cu aparenta de simplitate.

foto: ilkar
fotoinfo: “Anna Rossinelli won the Swiss final last Saturday charming the jurors and televoters alike (and me) but as soon as the TV cameras were switched off the usual Eurovision-like troubles started. Several local papers wrote the Swiss (or the reporters in question?) didn’t like Anna so much, blaming she’s just a copy of Lena, including her dress, song, movements…”

In realitate, avem de-a face cu o melodie elaborata, ruda buna cu piesa grupului ABBA, “Gonna Sing You My Love Song”, scrisa in armonii asemanatoare si in acelasi spirit, chiar daca fara explozia melodica tipica Andersson – Ulvaeus.

Pana acum mi se pare unul dintre cei mai ofertanti concurenti de la aceasta editie (daca tinem cont ca, defapt, concurentii sunt piesele), mai ales ca interpreta are o voce adevarata, cu care acopera fara nici un fel de stress intreaga melodie.

9. Georgia: Eldrine – One More Day

Un rap-rock estic cu georgieni, care anul acesta au reusit sa nu-i enerveze pe rusi si deci participa la Eurovision. Piesa nu pe-afara de originalitate si este o combinatie de compromis intre ceea ce ar putea sa cante si un chinez daca se imbraca in haine americanesti si ceea ce intereseaza, la limita limitei, la acest concurs muzical european.

Nu sunt impresionat de muzica (fata nu prea duce cu vocea toata piesa si face din aceasta un mod de abordare muzicala) atat de mult cand de faptul ca acest vechi nema european reuseste in sfarsit sa vina sa se prezinte in fata noastra ca si cum nu ar fi avut acum atat de putin timp tancurile rusesti pe drumurile nationale.

10. Finlanda: Paradise Oskar – Da Da Dam

O melodie frumoasa, pop, miscare lenta, linistita, insa lipsita de deznodamant, care poate continua asa cum se desfasoara, precum desiri un pulover, pana maine dimineata.

Dar Paradise Oskar nu-mi da impresia ca va rezista la presiunea concursului de la Dusseldorf, din prima semifinala. Da cu vocea pe langa, voce, ca sa zic asa, ceea ce din start il trimite intr-o anumita categorie de solisti vocali: cei care patineaza si ori nu ajung, ori ajung prea departe.

 

Share