home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul defaimarii pictorului clujean Botis

Armaghedonul defaimarii pictorului clujean Botis

Share

Se pare ca aerul de Cluj ar fi mai propice pentru fredonarea pe diferite tonuri a unor variatiuni tematice pe aria calomniei de Rossini. Daca Romania libera il numeste pe pictorul clujean Teodor Botis ca fiind “unul dintre pictorii de renume” din orasul ardelean, ar putea sa exagereze sau nu.

foto: Faclia

Pe vitrina galeriei Uniunii Artistilor Plastici (UAP) din Cluj au fost lipite marti, 16 decembrie 2003 (zi in care in mod normal oamenii ar trebui sa fie mai curand preocupati sa isi aduca aminte de marele muzician Ludwig van Beethoven), afise in care Botis era acuzat ca este un pictor minor si mediocru, “impns in prima linie a vietii artistice de rinoceri din UAP”.

Raspunsul lui Botis? Simplu: “Invidia e mare”. Indiferent daca Botis este sau nu mediocru, ar fi de preferat alte metode pentru exprimarea acestui fapt. Daca ai sai confrati nu au curajul sa isi asume acest punct de vedere, a proceda astfel este urat.

Nu stim daca aceste afise se pot numi armaghedon, ori chiar armaghedonas. Este sigur insa ca manifestele prevesteau demascarea celorlalti rinoceri din lumea artistica clujeana. Printr-un eventual raport armaghedon. Care nu a mai aparut niciodata, ori poate ca nu avem noi cunostinta despre un astfel de document.

Share