home EVENIMENT Gigi Neţoiu şi Luchi Georgescu, puşi sub acuzare de DNA

Gigi Neţoiu şi Luchi Georgescu, puşi sub acuzare de DNA

Share

Nețoiu și Luchi Georgescu, precum şi fostul deputat Dan Mihai Marian, sunt urmăriți penal de DNA sub control judiciar. Este vorba despre un dosar legat de dobândirea frauduloasă de la ADS a unui teren de 692 ha, plantat cu viță-de-vie, informează Agerpres.

Dan Mihai Marian, la data faptei deputat, președinte al Biroului politic teritorial al unei formațiuni politice — Filiala Vaslui, e acuzat de abuz în serviciu. Gheorghe Nețoiu și Luchi Georgescu sunt acuzați de instigare la abuz în serviciu, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, spălare de bani.

În același dosar mai sunt urmăriți penal:

Vasile Cătălin Cupșan, fost secretar general al Prefecturii Vaslui, fost secretar al Comisiei Județene de Fond Funciar Vaslui;

Gabriela Luca (fostă Stan), funcționar în Prefectura Vaslui;

Daniel Prunilă, la data faptei membru al Comisiei Județene de Fond Funciar Vaslui, respectiv de director al OCPI Vaslui;

Tudor Stafie, fost primar al municipiului Huși;

Emanuela Mocanu (fostă Mardare), reprezentant punct de lucru Huși al unei societăți viticole.

Nețoiu a  negociat preţuri sub valoarea de piaţă

Potrivit DNA, în cursul anului 2007, o societate viticolă controlată de Gheorghe Nețoiu a dobândit în proprietate, în mod fraudulos, un teren. La prețuri sub valoarea de piață, suprafața totală a fost de 692,685 ha.

Ea era plantată cu viță-de-vie, situată pe amplasamentul fostelor plantații ale SC Vidișamp SA Huși, județul Vaslui. Teren era în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS).

În primăvara anului 2006, Gheorghe Nețoiu a fost înțeles cu Luchi Georgescu (fostă Vasile). Cei doi au căutat și identificat o modalitate ilicită, prin care să dobândească în proprietate terenul.

Gheorghe Nețoiu ştia că, potrivit legislației, suprafețele de teren în cauză nu ar fi putut intra în proprietatea societății. Doar prin plata unor bani, numai la valoarea de piață, către foștii proprietari ce deținuseră suprafețe de teren acolo.

Şi doar cele ce nu făceau obiectul solicitărilor de reconstituire a dreptului de proprietate, ce puteau fi doar concesionate.

Share