home EVENIMENT, POLITICA Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în tezele de doctorat

Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în tezele de doctorat

Share

Comisia specială de experți a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, și fostul ministru de Interne Petre Tobă au plagiat în lucrările de doctorat.

Comisia de experți care a analizat sesizările referitoarea la lucrările lui Florin Pandele și Petre Tobă a înaintat un raport de analiză către CNATDCU“, a declarat purtătorul de cuvânt MENCŞ, Mirabela Amarandei.

Conform acestuia, în cele două lucrări este vorba de plagiat. Comisia solicită retragerea titlurilor de doctor.

Consiliul General CNATDCU votează electronic raportul Comisiei de experți, termenul-limită fiind 11 octombrie.

În acest moment, Consiliul General al CNATDCU votează electronic raportul Comisiei de experți. Termenul limită pentru exprimarea votului este 11 octombrie, ora 24,00.

, a spus Amarandei.

Petre Tobă de carte, dar o nouă comisie a decis altceva

Pe 7 septembrie, CNATDCU a respins rapoartele de analiză ale comisiilor de specialitate. Consiliul General a decis ca președintele CNATDCU să numească o nouă comisie.

Pentru ca lucrurile să fie clare, Consiliul General a votat ca președintele CNATDCU să numească o nouă comisie. Aceasta trebuia să fie  formată din personalități din exteriorul Consiliului General, care să dea verdictul final.

, declara vicepreședintele CNATDCU, Marius Andruh.

Inițial, comisia de specialitate din cadrul CNATDCU decisese că în cazul celor două lucrări de doctorat nu este vorba de plagiat.

Share