home MASS MEDIA Nemulţumiţi că B1 TV a preluat Vanghelionul

Nemulţumiţi că B1 TV a preluat Vanghelionul

Share

Telespectatorii anti-USL ai B1 TV sunt foarte supăraţi că postul de televiziune a preluat Vanghelionul de la Romexpo în noaptea de Anul Nou şi consideră acest lucru un act de trădare:

Atentie, dragii mei. Stocul de vitamine B1 este aproape epuizat. Dupa baia de vangelizare din noaptea Anului Nou, peste foarte putina vreme vitamina B1 se va administra numai in combinatie cu vitamina A3. Noile retete pentru vitamina B1 au reusit sa elimine incompatibilitatile totale manifestate in vara trecuta.

Asemănător, unii dintre ei cred că interviul realizat de Nelu Barbu cu Dan Diaconescu este un alt compromis mediatic  important. “De la Dan Diaconescu nu mai ai ce auzi, închizi televizorul”, par a spune telespectatorii din nucleul dur al B1 TV:

Va rog liniste, treceti toti pe B1! Omul providential, salvatorul Romaniei , Domnu’ Dan e invitatul lui Nelu Barbu! fetele, rochii lungi, baietii papioane!

Faptul este legat de către aceşti telespectatori direct de transmiterea Vanghelionului:

eu pur si simplu am inchis B1! dupa neamprostia de la revelioane, asta imi mai lipsea! mai bine pun niste muzica buna in fundal!

Unii, care au urmărit acest interviu, au constatat cel puţin două lucruri.

Primul: Dan Diaconescu nu a făcut decât se reia pe repede-nainte tot ceea ce deja povestise în perioada “OTV unchained”, din prima parte a anului trecut, când CNA decisese închiderea postului, prin înjumătăţirea, apoi însfertuirea licenţei de emisie.

Al doilea: de la fondarea OTV până în prezent, Dan Diaconescu a făcut “otevizarea”, cum o numeşte el, intenţionat, cu bună ştiinţă, în deplină cunoştinţă de cauză, copiind şi adaptând la România televiziunea de scandal americană tipică.

Principiul de bază al acesteia este că totul, de-a valma, fără discernământ – viaţa frumoasă, moartea urâtă, evenimentul politic, incendiul, criza economică, pornografia, bârfa este spectacol.

La fel a început şi Realitatea TV şi a ajuns întâi la ciclul intoxicator electoral cunoscut, apoi în fundătura unde se află acum. Ori, presa trebuie să reflecte adevărul şi numai adevărul, nu să-l altereze, făcându-l terci în menghina spectacolului (uneori gratuit, alteori penibil).

Şi există lucruri, precum moartea unui om – vezi cazul Elodia Ghinescu, cu care nu te joci, care nu pot fi obiectul unui spectacol pentru nimic în lume.

Share