Ne vedem la TVR. Pe 2! (Tolo)

Share

În timp ce România tremura alături de handbalistele ei în semifinala Campionatului European (vom vedea cifrele de audienţă!) TVR a decis să pună meciul pe canalul 2, ca să laseTVR1 la dispoziţia eternului simbol Marina Almăşan.

FOTO: FemeiModerne – Ne vedem la… TVR! (talk show, 2007) 50′

Cunoaşteţi emisiunea! Se numeşte “Ne vedem la TVR”, e genul de producţie lăbărţată şi zaharoasă, de ar îmbolnăvi de diabet şi o albină. Am mai folosit expresia, dar şi TVR face emisiuni la fel din 1990 şi pînă azi.

Neschimbate. Mediocre. Necesare unui anume public, dar care pot fi mutate fără problemă la altă oră, în altă zi sau în alt secol, ca să facă loc unui eveniment precum o semifinală de campionat europen la singurul sport unde România atinge mereu elita!

Pe 2, Cristina Neagu trage de-şi rupe mîna, pe 1, Marina Almăşan îl întreabă “pe domnul de la PR-ul firmei” cum să ne îmbrăcăm de Revelion “in această noapte importantă”…

Mai sînt 10 minute din meci şi fetele egalează Suedia, în timp ce dincolo curg muzica populară şi coperta de final a emisiunii. Contraatac, 20-19 pentru România, în sfîrşit am luat conducerea!, “un meci care ţine ţara lipită de televizor”, zice comentatorul, un thriller cu Gîlcă clătinîndu-i-se dinţii din gură la propriu. E 21-21 şi Tivadar trage în bară! Suedezele irosesc şi ele, Brădeanu face 22-21. Pe TVR 1 începe o altă emisiune în reluare. O bătaie de joc!

Cînd cumpără Champions League pe zeci de milioane de euro, TVR explică investiţia prin nevoia publicului naţional de a avea acces la evenimente de interes major.

Cînd duce semifinala europeană la handbal feminin pe programul al doilea, care nu acoperă toată ţara şi pe care unii oameni nu-l au selectat în lista de cablu, aceeaşi televiziune nu mai ţine seama de propriile criterii. La costuri e instituţie naţională, la creativitate e aprozar comunal!

Mai sînt două minute din meci, Suedia are 24-22, înscrie Ada Nechita, ultimele 90 de secunde ne curg sărate prin vene! Înscriu şi scandinavele. Noi ratăm. Ecranul îşi pierde culorile.

Am pierdut! Nu din cauza TVR, singurele responsabile şi la bine şi la rău sînt jucătoarele, dar memoria lacrimilor lor merita să fie depozitată în ochii tulburaţi ai tuturor românilor care ar fi dorit asta.

Mîine, finala mică, de la 15:30, pentru medaliile de bronz. Ne vedem la TVR. Pe 2.

sursa

Share