Moise Guran si-a dat demisia (Adelin Petrisor)

Share

Ieri seară, Moise Guran și-a dat demisia de la Antena 3. Despărțirea de televiziunea din Băneasa s-a făcut în termeni buni. Guran a avut o discuție cu Gâdea pe care l-a anunțat că pleacă la TVR, anunta jurnalistul Adelin Petrisor.

Cu Moise vor merge și cei 6 membri ai echipei: producător, editor și reporteri. Pe la jumătatea lunii, în prime-time, vom putea vedea BizBazar la televiziunea publică.

Baftă, Moise!

===

Guran a anuntat ca pleaca de la Intact chiar la sfarsitul ultimei editii BizBazar pe care a realizat-o, pe 2 octombrie, exact la ora 23:51.  Iata ce spunea Moise pe 29 septembrie, intr-un interviu acordat lui Carmen Andronache de la Pagina de Media:

Moise Guran, între TVR şi Antena 3: nu vreau să renunț pentru o iluzie. Trebuie să văd exact despre ce e vorba la TVR.

Carmen Andronache: Când ai depus proiectul la TVR?
Moise Guran: În seara de dinainte de ultima zi în care a expirat termenul, deoarece atunci am aflat. Mai exact, m-a sunat cineva din TVR și m-a întrebat dacă nu sunt interesat de acest proiect, de anunțul lor care era pe site-ul TVR-ului.

FOTO: Adelin Petrisor Blog

Asta când se întâmpla? În ce lună?
În luna septembrie, cred că era înainte de 20 septembrie. Lucrurile au stat în felul următor. Ei au vrut să facă o emisiune de business. Din câte am înțeles ulterior, au depus o cerere de proiecte pe site-ul lor, nu știu câți s-au înscris, câți nu s-au înscris, cert e că la un moment dat m-a sunat Rodica Culcer, care mi l-a dat pe Andi Lăzescu la telefon. Acesta m-a întrebat dacă nu sunt interesat, având în vedere că fac o astfel de emisiune acum, iar eu aveam proiectul de emisiune făcut încă din primăvară, când am mai fost acolo pe la ei. Am avut niște discuții în primăvară, nu erau interesați, era altă conducere, în fine, neimportant.

Proiectul pe care l-ai făcut în primăvară are vreo legătură cu schimbările care s-au petrecut la Antena, în perioada respectivă?
Bineînțeles. A fost în perioada în care emisiunea Bizbazar a fost scoasă de la 19.00 și pe spațiul ei a intrat talk-show-ul politic, la care participam și eu, dar visul meu în viață nu e să fac un talk-show politic. Visul meu în viață este să fac emisiunea Bizbazar sau o emisiune similară. Vreau să mă pensionez cu un astfel de proiect, mai exact.

Când vor avea loc negocierile cu TVR?
Cred că săptămâna asta. Acolo, n-aș zice că e un soi de birocrație, dar înțeleg că e un circuit de avizare. Oricum, am fost informat că săptămâna aceasta voi fi chemat.

Care sunt argumentele care te-ar face să vrei să mergi la TVR?
În primul rând ora de difuzare, ora 19.00. Așa cum ziceam și pe blogul nostru, nu am avut niciodată veleități de prime-time. Ceea ce vreau este să fac această meserie, însă mi-e destul de greu la ora 16.00, în condițiile în care dacă te uiți pe demografice (și eu sunt genul de om care se uită pe demografice), vezi că 90% dintre telespectatorii de la ora 16.00 sunt fie pensionari, fie casnice.

E o emisiune care se adresează… citeste tot aici

Share