home EVENIMENT Mişcarea pentru Regat cere alt protocol la înmormântarea Regelui

Mişcarea pentru Regat cere alt protocol la înmormântarea Regelui

Share

Mişcarea pentru Regat şi Coroană cere Protocolului Regal modificarea unor detalii din timpul ceremoniilor în mormântării Regelui Mihai I al României.

Sicriul Regelui Mihai I, urcat pe afet de tun până la Curtea de Argeş

Pe de o parte, organizaţia apreciază că este necesară o oprire la Piaţa Universităţii. Astfel MRC cere oprirea pentru un minut la Troiţa Jerfei de la Universitate. Pe de altă parte, o altă oprire ar trebui să aibă loc la Catedrala “Sfântu Gheorghe”.

Mai jos, comunicatul integral al MRC. Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei Starea Presei.

Mișcarea pentru Regat și Coroană susține
Mesajul membrilor seniori ai Ligii Studentilor

Catre
PROTOCOLUL REGAL
In atentie:
Administratia Prezidentiala – Protocolul
Ministerul Apararii Nationale – Cabinet Ministru – Protocol
Serviciul de Protectie si Paza
Ministerul de Interne – Cabinet Ministru
Primaria Capitalei – Cabinet Primar General

Doamnelor, Domnilor,

Transmitem si pe aceasta cale si va rugam sa preluati si sa transmiteti mai departe, mesajul nostru de condoleante adresat Altetelor Lor Regale, intregii Familii Regale, inclusiv Printului Nicolae, la plecarea spre vesnicie a Majestatii Sale Regele Mihai I al României!

Mişcarea pentru Regat şi Coroană: Cortegiul nu poate ocoli Piaţa Universităţii

Doamnelor, Domnilor,

In acest context, am luat act de modificarile salutare din programul funeraliilor Majestatii Sale Regele Mihai I al României si apreciem ca unele indreptari se impun in continuare, in asentimentul multor romani despre care stim ca vor fi prezenti in Piata Palatului si vor fi in cortegiu, ca de fiecare data in momente solemne, pentru Regele nostru.

Orice sondaj de opinie s-ar putea face ad-hoc, ar arata ca acest Cortegiu in drum spre Patriarhie, nu poate ocoli Piata Universitatii si oprirea de 1(unu) minut la Troita Jertfei din Decembrie ’89 unde Majestatile Lor au venit de atatea ori sa se inchine…

Si nici trecerea cu oprire de un minut prin fata Catedralei Sf.Gheorghe unde Majestatile Lor au strans din atata dragoste si respect, in 1992, cea mai mare Adunare Nationala pe care am vazut-o vreodata in tara noastra.

Mişcarea pentru Regat şi Coroană: Nu eistă nici un impediment administrativ

Consideram ca NU exista niciun impediment administrativ, de protocol sau de securitate pentru o asemenea rectificare si cand spunem asa, stim ca si institutile statului mentionate mai sus, cunosc din experientele anterioare valoarea de adevar a acestor spuse; reamintim faptul ca mereu la manifestarile publice din Bucuresti autoritatile aveau o problema apasatoare cu Piata Universitatii … dar mereu ii ajutam sa treaca peste orice sindrom si totul a fost bine. ( Pare astazi ridicol cum pe 10 Mai 1995, ca sa impiedice deschiderea Balconului, politia Capitalei a venit sa declare alarma cu bomba in Universitate.)

Mişcarea pentru Regat şi Coroană aşteaptă un “răspuns fără ipocrizie administrativă”

Este o rectificare necesara in Program – si de aceea ne adresam Protocolului Regal, Protocolului Prezidential (fiind nivel de sef de stat) si Protocolului Armatei Romane dar si SPP sa respecte si multimea Cetatenilor si inaltimea momentului conducerii pe ultimul drum al celui mai longeviv Maresal al celui de-al doilea Razboi Mondial asupra caruia toti Aliatii privesc.

In asteptarea unui raspuns fara ipocrizie administrativa, la inaltimea Jertfei acestor generatii de romani pe care ajungem sa ii cinstim in asemenea momente,

Cu consideratie,

Marius Boga
Cristina Radulescu
Dragos Cantemir
Vlad Ianus
Cristina Zainescu
Marian Craciun
Radu Creanga
Antonie Popescu
Dinu Gandu

Membri Seniori al Ligii Studentilor din Universitatea Bucuresti, din UMF Bucuresti si din Universitatea “Dunarea de Jos” Galati

Share