home MASS MEDIA Mircea Toma: “Probabil au vrut să pedepsească nişte ziarişti care au refuzat să ia şpagă”

Mircea Toma: “Probabil au vrut să pedepsească nişte ziarişti care au refuzat să ia şpagă”

Share

Timp de doi ani, trei jurnalisti au fost tarati prin tribunale, pe baza unei analize realizata de Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei, document care a fost publicat ieri pe reteaua FreeEx, anunta Tiberiu Lovin.

Intr-un final, Marius Draghici, autorul dezvalurilor despre FRAI, “Nasul” Radu Moraru si Laurentiu Ciocazeanu, acum director la Adevarul, au castigat procesul cu Fondul Romano-American de Investitii.

Nestiut pana acum, cel putin nu la nivel public, raportul Agentiei de Monitorizare a ridicat cateva semne de intrebare, mai ales ca a fost platit, iar cei trei ar fi putut fi condamnati in situatia in care instanta n-ar fi cunoscut legislatia europena.

Pentru ca a parut un atac comandat pe bani la adresa altor jurnalisti, l-am abordat pe Mircea Toma, presedintele agentiei, pentru lamurirea unui caz bulversant.

Reporter Virtual: Ai stiut ca acest raport va fi folosit impotriva unor jurnalisti?
Mircea Toma: N-am stiut pentru ca n-am fi marsat la asa ceva. Analiza este excelenta ca aparare. Facem rapoarte de acest gen de 15 ani. Criteriul pe baza caruia un jurnalist poate fi inhatat de justitie este in situatia in care se poate dovedi reaua sa intentie. S-au dat sentinte la CEDO care au folosit cuvinte mai tari pentru a intari impactul. Au scris cum scriu si eu ca la Catavencu, nicidecum cu rea intentie. Oricum, noi nu suntem cu tratarea unor astfel de cazuri in instanta.

Cum a ajuns FRAI sa va tocmeasca?
La noi a venit cineva care nu era de la FRAI, o companie de comunicare publica, fara sa spuna la ce vrea sa foloseasca raportul. Au vrut sa pedepseasca niste ziaristi care probabil au refuzat sa ia spaga. FRAI s-a suparat aiurea, pentru ca ce au scris ziaristii au scris cu buna credinta.

Articolele au fost scrise tendentios?
Articolele sunt scrise tendentios. Marius Draghici s-a suparat aiurea pe mine, fostul lui coleg de la Catavencu. Tendetiozitate… citeste tot aici

citeste aici Raportul scris de Active Watch, Agentia de Monitorizare a Presei

Share