home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Milan Stancović, “Ovo Je Balkan” (Serbia)

EUROVISION: Milan Stancović, “Ovo Je Balkan” (Serbia)

Share

Nu este, cred eu, cea mai reusita melodie pe care a scris-o marele Goran, dar oricum este incarcata cu eposul sarb tipic operei acestui muzician.

Ma cam frustreaza faptul ca ritmica melodia este europenizata fortat si probabil ca acest cantec ar fi sunat mult mai bine daca ar fi ramas pur si simplu o prelucrare dupa muzica populara sarbeasca, in maniera specifica lui Bregovic.

Anul acesta, sarbii a avut un concurs mai aparte de alegere a melodiei care sa ii reprezinte la Oslo: Goran Bregovic a scris trei melodii.

A facut apoi un casting cu zece interpreti: Zeljko Vasić, Milan Stanković, Minja Samardzić, Emina Jahović, Marija Lazić, Nenad Ceranić, Oliver Katić, Jelena Marković, Marko Vulinović si Adil Maksutović.

Huuh! Oamenii acestia toti se numesc cu “ić”, ca si cum pe noi toti ne-ar chema la numele de familie cu “escu”. Dar, in sfarsit, sarbii sunt niste oameni asa de grozavi, ca asta nici nu mai conteaza.

Dintre acesti zece concurenti, au fost alesi Milan Stanković, Emina Jahović si Oliver Katić feat. Jelena Marković, dintre care publicul l-a ales pe primul. Eu as fi vrut sa mearga Emina Jahović, a carei melodie este, dupa parerea mea, mai neaosa, mai “de-acolo”.

Nu ma pot stapani sa nu va rog sa ascultati ce poate sa faca Goran din imnul Eurovision, cum il poate umple de sange si apoi cum il ridica de la subbrat in sus din nou, sa stea in picioare, in cortina sonora ce poate fi ascultata la Emina Jahović.

Un cantec cu care iarasi m-as bucura sa ne intalnim si in finala Eurovision, dupa ce va concura cu “Playing With Fire” in semifinala a doua.

Share