home EVENIMENT Dosarul Cutezătorii. Pescariu, Costoiu & Co., la rând la DNA

Dosarul Cutezătorii. Pescariu, Costoiu & Co., la rând la DNA

Share

DNA deschide o nouă cauză, Dosarul Cutezătorii, cel al preluării fostei baze sportive comuiste Cutezătorii. De către Dinu Pescariu. Dar acesta nu este primul care a preluat baza.

Dosarul Microsoft 3. Florică şi Pescariu, sub control judiciar la domiciliu

Primul a fost, la începutul anilor 90, Ilie Năstase. Baza Cutezătorii a fost prima dată preluată de acesta şi s-a numit “Nasty”. Apoi, a devenit cunoscutul Polo Club, tot o bază de agrement pentru potentaţii cu bani din Capitală.

Pescariu, urmărit penal în Dosarul Cutezătorii

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție. Surse judiciare precizau că Pescariu urma să fie audiat de procurori. Aceasta într-un dosar în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă Cutezătorii.

Ulterior, a venit informaţia oficială că Dinu Pescariu este pus sub acuzare în Dosarul Cutezătorii. Urmărit penal, lui Pescariu i s-a stabilit un prejudiciu de 93 de milioane de euro. Procurorii îl acuză de instigare la abuz în serviciu. El este implicat în mai multe dosare de corupție, inclusiv Dosarul Microsoft.

Calculul este făcut pe baza unui control al Curții de Conturi. Pescariu ar fi preluat ilegal baza sportivă și ar fi plătit o chirie mult mai mică pentru aceasta decât prețul pieței. 9.000 de euro pe lună. În mod normal, chiria ar fi trebuit să ajungă la un milion de euro pe lună.

Mihnea Costoiu, audiat tot în Dosarul Cutezătorii

Aceasta având în vedere suprafața bazei sportive și locul în care e situată aceasta. Fostul sportiv este cercetat în acest dosar sub control judiciar. La DNA a ajuns și fostul ministru delegat Mihnea Costoiu. Și el ar urma să fie audiat tot în dosarul legat de baza Cutezătorii.

Acesta era secretar de stat în Ministerul Educației, în 2009, când a fost prelungit contractul de închiriere pentru baza sportivă. Costoiu a spus, la intrarea în sediul DNA, că nu știe de ce a fost chemat.

Citeşte şi
Fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Mihnea Costoiu, a fost trimis în judecată de
Guvernul va oferi gratuit o aplicație informatică pentru trimiterea în timp real, către toți cetățenii,
Procurorii DNA transmit că sunt îngrijoraţi "faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a
Ionuţ Cristache, realizatorul emisiunii România 9 de la TVR, este în alonjă, în pofida faptului
DNA cere șapte ani și șase luni de închisoare pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Totul
DNA a pus sechestru pe averea fostului vicepremier Sevil Shhaideh. Aceasta este urmărită penal pentru
S-a terminat cu Elena Udrea. Jurnaliştii costaricani au aflat totul despre ea.Diario Extra scrie cu
Procurorii DNA au făcut percheziţii la locuinţa fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, informează Mediafax.Sursele
Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat acum câteva momente că respinge revocarea din funcţie a
Procurorii DNA şi-au declinat competența soluționării unui dosar al lui Călin Popescu Tăriceanu. Este vorba
Share