home EVENIMENT, FESTIVALURI DE MUZICA Mihai Malaimare: Cerbul de Aur danseaza pe poante, in opinci

Mihai Malaimare: Cerbul de Aur danseaza pe poante, in opinci

Share

Dupa tot ceea ce am constatat ca s-a intamplat si dupa scandalul despre care am scris azi-dimineata, avand-o in plan central pe Luminita Dobrescu, iata ca acum, uitandu-se la una dintre serile finale folclorice ale Bercului, deputatul PNL Mihai Malaimare, membru al Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa, s-a enervat. Scandalul capata TEATRUL MASCA - PREMIERA - ACTORULacum o dimensiune politica, pentru ca s-ar putea ca, daca Malaimare face ceea ce promite mai jos, Parlamentul sa ancheteze nechetuiala TeVeRistica pe banii nostri.

Nu stiu ce dracului mi-a venit de m-am uitat la TVR taman la Cerbul de Aur, la care nu ma uit de cativa ani dar, repet, a fost ca sa-mi stric seara. Ce vad? Formatie de folclor. Bun. Niste insi mi-au mai explicat, fara sa ma poata lamuri, ca prezenta folclorului romanesc intr-un festival international de muzica usoara este o buna ocazie sa ne facem reclama, ca ne priveste lumea de afara. Bun. Ne facem reclama, care va sa zica.

Ce vad eu aseara? Vine una, da urata nu gluma, vorba aia: ”nu-i frumoasa, da-i urata”, si ne spune intr-o limba ruseasca, dar cu vorbe romanesti, un fel de chirilica pe moldoveneste ci urmeazi Ansamblul Joc ( accentul sovietic nu poate fi redat in scris, din pacate).

Cum ne invata pe noi Tugearu in teatru

Urata ne zice ca musai o sa vedem niste dansuri din Moldova. Navalesc in scena cam doua companii de balerini, imbracati in niste costume achizitionate de la artizanat, intind picioarele frumos, asa cum ne invata pe noi Tugearu la teatru, si mi se urca, mai nene, direct pe poante.

N-am vazut sarba moldoveneasca dansata pe poante, in opinci, de cand mama m-a facut. Ma uit ceva mai incolo, sunt si oarece rusoaice, unul imbracat cu pantaloni rosii, cam poponar dupa gesturi (scuze, mi-a venit asa, nu m-am putut controla, deh), trage un cazacioc usor, pe o melodie care aduce a ceva de pe la noi sau de pe la ei, dracu stie, urata vine iar si zici ci ni canti una la vioari cu goarni.

Vine intr-adevar una din formatie si scartaie ceva la o vioara cu goarna, cu o expresie pe fata, de parca ar fi evoluat la bara, intr-un bar cu felinar rosu, lumea urla, nu-mi dau seama daca urla la Brasov sau doar pe banda, urata se tine cu mana de microfon daca tot este acolo si ne invita sa vedem tot repertoriul absolut penibil, al unei formatii care danseaza dansuri tematice, toate cu piciorul bine intins, pas des deux, ce Doamne iarta-ma? dom’le, astia danseaza tot, si balcanici si tigani.

A, tigancile alea erau durdulii, albe, cu miscari invatate la Lacul Lebedelor, si asta m-a naucit, intindeau, dom’le, toti piciorul, de mai mare dragul.

Tovarasi de la Ansamblul Joc…

Tovarasi de la Ansamblul Joc, ma bucur ca v-am cunoscut si ca duceti mai departe traditia spectacolelor de pe stadioane, aveti de toate, balerini si balerine, costume faine care nu apartin niciunei zone folclorice si nu au nimic autentic in ele si, ceea ce este si mai tare, o coregrafie care bate tot, il bate pe Vadim, il bate pe Basescu, Bate DNA-ul bate CNA-ul, ce mai, este transfrontaliera, mama ma-sii de treaba, de-ti cad dintii cand te uiti.

Il intreb pe Sassu cat a costat belitura asta de Festival

Nu ma intreb cat a costat distractia asta, ca o sa-l intreb in direct pe Sasu, cand o sa-l chemam la Comisie, sa dea socoteala pentru belitura asta de Festival, dar, bre, daca tot aduceti folclor, sa se uite prostii din vest, sa ne cunoasca, ce zic ei acuma, cand vine urata aia si vorbeste ruseste, ca Ansamblul Joc ne rupe gura in stil muncitoresc?

Ce zic ei, bre, televiziune a lui peste, cand le aratati asa ceva? Cohortele alea de balerini se straduiau saracele, sareau, erau active, dar va intreb de ce, la ce bun, ce am aratat, pe cine am lamurit, cate intrebari sa va mai pun, ca sa intelegeti ca sunteti prosti gramada?

Mai, nene, Consiliu de prosti, sa ma bata Dumnezeu de nu va frec la Comisie ca pe hotii de cai. Sa spuneti voi cu gurita voastra cat ati aprobat (de bani vorbesc eu aicea, de Euro vorbesc eu aici) cat ati dat fiecaruia. Aud ca Banica are o suma care nu se poate scrie… o sa spuneti absolut tot, va asigur eu, si veti mai explica de ce mama dracului am vrut noi sa avem tampenia asta de JOC, ce dracului am vrut noi sa inteleaga lumea.

Poate ati vrut sa spuneti ca ASA NU, adica cine vrea sa se imbrace chipurile folcloric sa stie ca ce-am vazut noi nu are nicio legatura cu folclorul. Ce am inteles eu este ca in Moldova mai au camine culturale, unde se aduna balerinele si balerinii refuzati la Spargatorul de nuci, cu coregrafi care au vedere din tribuna principala si care au lucrat cu soldati si, gata nu mai scriu ca intind astia piciorul, monser, de-ti vine sa te dai cu capul de perete.

De oaie ati facut-o…

Sasule, dragule, de oaie ati facut-o, ne vedem undeva cam peste doua saptamani la Parlament. Trebuie totusi sa ne explici de ce vreti voi sa mariti taxa, poate pentru ca ne aratati asa chestii faine?

In piata aplaudau unii, dar erau si unii care aveau pe chip cam ce va spun eu acusica si pe astia ii vedea nu numai tara ci si lumea, ca slava Domnului, operatorii nu aveau in fisa postului sa ii arate doar pe cei care erau entuziasti la comanda.

Nu are rost sa mai scriu, pentru ca ma apuca batu, scriu si ma uit in acelasi timp, iar aia o tin pe-a lor, adica degeaba si neobosit ca, daca alergau prostii aia de fotbalisti cat si-au dat sufletul balerinii astia de la rebuturile scolii ruse de balet, ii snopeau pe aia.

Sudoare multa fara sens

Una peste alta, sudoare multa fara sens pentru Cerbul de Aur (FESTIVAL INTERNATIONAL DE MUZICA USOARA), nimic autentic, totul o facatura de zile mari si pe cuvantul meu ca va chem pe toti la Parlament (le spun acum alora din CoNsiliul de Administratie de la TVR) sa dati cu subsemnatul.

Urata spune ca Ansamblul Joc a terminat si ca maestrul Vladimir Curbec este laureat cu multe chestii artistice, date inca din vremea lui Stalin.

Eu insa va intreb, baieti, de ce?

Si vreau sa-mi raspundeti cu cifre, nu cu vorbe, ca doar noi am aprobat un buget Televiziunii asteia ca sa aiba grija de popor. Asa aveti voi grija de el, de popor adica? Pai nu ma mir.

Citeşte şi
Georgia, România Caucazului?

România este membru NATO şi UE. Dacă şi Ucraina, şi Georgia vor păşi mai concret Read more

Contradictoriul Sergiu Nicolaescu

~posibil conspirator al Revolutiei~regizor prolific, nu mare regizor~urmasul lui Nicolae si Gheorghe Cambrea~actor charismatic, voce Read more

Revista presei. Frica de seism nu pazeste bostanaria cu blocuri cu bulina

~rusii s-au suparat pe Maresalul Antonescu~propunere: un nou sector al Capitalei~romanii au cea mai lunga Read more

Nazismul, comunismul şi copyright-ul pe genocid

De curând, s-a aflat la Bucureşti unul dintre cei mai importanţi istorici care au studiat Read more

Perversa sinteza: Fascizarea comunismului românesc

Se vor implini in curand, pe 8 mai, noua decenii de la intemeierea Partidului Comunist Read more

Evaporarea noimelor: Plesu despre “dictatura lui Basescu”

Cînd poţi spune orice, de-a valma, fără altă acoperire în afara umorilor proprii, ajungi în Read more

Despre Gaddafi. Nebuni, dar nu din întîmplare

Gaddafi, o figură stranie și exotică, un clown și un nebun periculos în aceași persoană. Read more

De ce se supara Rusia pe Ghimpu (George Damian pentru Ziua Veche)

Moscova a sarit ca arsa dupa ce presedintele interimar de la Chisinau Mihai Ghimpu a Read more

A p e l pentru condamnarea internationala a pactului Stalin-Hitler

Vă solicităm să acţionaţi pentru despăgubirea morală şi materială a popoarelor şi a ţărilor care Read more

Moartea lui Kaczinsky, anticipata de georgieni

New York Daily News: Russian President Vladimir Putin and Polish President Lech Kaczynski pose for Read more

Share