home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

Share

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune – SRTV, s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcția de președinte-director general al instituției publice de presă.

Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeși, membru al CA – reprezentant al salariaților și a fost susținută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieșiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu, și Dan Lazea, reprezentantul USR.

Reprezentanta salariaților Monica Ghiurco și reprezentanta Președinției României în CA, Christel Topescu, au propus organizarea în cel mai scurt timp a unei ședințe extraordinare de CA, în care să se analizeze întreaga activitate a managementului.

Surprinzător, Doina Gradea a fost susținută de ceilalți membri ai CA, inclusiv de reprezentantul Guvernului, Cătălin Blebea (trimis în judecată de DIICOT pentru fapte de corupție, săvârsite într-o instituție națională de televiziune) și de reprezentanta UDMR, Nagy – Debreczeni Hajnalka (declarată incompatibilă de Curtea de Apel Cluj, în procesul cu ANI). Având susținerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susținând că numai Parlamentul poate să o demită.

În finalul ședinței CA, presedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susținut poziția reprezentantului salariaților, Karen Sebesi și a acuzat-o pe Doina Gradea că a făcut de râs instituția inclusiv pe plan internațional, din cauza repetatelor abuzuri și încălcări ale legii.

Reprezentantul salariaților, KAREN SEBESI, a prezentat membrilor prezenti următoarea declarație, solicitând retragerea Doinei Gradea din funcția de Presedinte-director general:

“Doamna Președinte-director general, Doina Gradea!

Distinse colege, distinși colegi din CA al SRTv!

Doamna PDG, mă folosesc de acest moment și vă solicit să vă retrageți din poziția actuală, cea de PDG! De ce îmi permit să vă solicit? Pentru că reprezint o parte a colegilor noștri din TVR. Iar, aceștia nu vă mai vor în această poziție!

Puteți să ne puneți cap în cap, la fel cum ați procedat de nenumărate ori cu noi, membrii CA, dar și cu cei de la studiourile teritoriale. Puteți să ne vorbiți urât pe la spate, să ne acuzați, dar tăvălugul a pornit, și nu acum, ci de o vreme bună. TVR a ajuns batjocura multora, din păcate!

Aștept să mă atacați și pe mine, dar înainte de aceasta, doamna PDG: trebuie să recunosc, am și eu partea mea de vină, în multe momente, poate chiar si alți colegi au avut, dar îi las pe ei să mărturisească, dacă vor. Doamna PDG, vedeți, eu nu vorbesc acum nici despre Raportul Curții de Conturi, nici despre Procedura de etică, am să-i las pe alții să o facă.

Eu vă spun doar așa: epuizarea fizică și mentală poate să nască uneori gesturi și cuvinte nesăbuite și fără niciun gând rău: acum înțeleg de ce ne-ați spus de nenumărate ori că sunteți obosită de toată chestiunea aceasta, numită TVR.

Oboseala te mai poate face si debusolat, răutăcios și neatent. Fatal de neatent. Așa ca, doamna PDG, vă solicit să vă retrageți din poziția de PDG! Și noi, mulți din TVR, suntem siguri că trebuie să luați o pauză.

Neapărat una mai lungă, definitivă, din poziția de PDG. Prin acest gest dați dovadă de grija față de Dvs , de Instituție și de colegi. V-am votat și v-am susținut , dar acum vă solicit să vă retrageți!

Karen A. SEBESI, membru CA al SRTv (din partea salariatilor) Cluj, la 18 iunie 2020”

Având în vedere gravitatea problemelor sesizate și faptul că, în al 12-lea ceas, mai multe voci din CA au luat atitudine față de nenumăratele abuzuri de care este acuzată șefa TVR, în acord cu Rezoluția Adunării Generale a MediaSind din data de 14 februarie 2020, Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind va prezenta mâine, 19 iunie 2020, pozitia oficială și argumentele organizației privind demiterea în regim de urgență a șefei TVR.

Departament Comunicare SRJ MediaSind București, 18 iunie 2020

Citeşte şi
Doina Gradea se îndreaptă spre finalul carierei sale în TVR

Este începutul sfârșitului pentru Administrația Doina Gradea. Membri ai Consiliului de Administrație au cerut oficial Read more

TVR a fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de euro

Documente oficiale dovedesc jaful instituționalizat din TVR. eleviziunea Română a fost prejudiciată cu peste 20 Read more

MediaSind TVR – trei ani de luptă cu abuzurile și ilegalitățile Doinei Gradea

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind urează La mulți ani colegilor din Read more

Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Share