Medvedev ameninţă Europa cu aruncarea în aer a centralelor nucleare

Share

Dmitri Medvedev îşi continuă ameninţările extreme, care dovedesc că Rusia Putinistă este tot mai disperată şi lipsită de soluţii de ieşire în ce a intrat.

Politicieni ruşi au respins cererile ţărilor G7, ca Rusia să restituie Ucrainei controlul centralei atomice de la Zaporojie, în timp ce fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a acuzat pe ”sceleraţii” de la Kiev că doresc să creeze un nou Cernobîl şi a lansat o ameninţare voalată la adresa aliaţilor occidentali ai Ucrainei.

Aceştia au acuzat Rusia că este responsabilă de riscul unei catastrofe nucleare, prin activităţile militare din jurul acelei centrale, în perimetrul căreia au căzut proiectile, consemnează agenţiile Reuters, EFE şi DPA.

”Sceleraţii de la Kiev şi susţinătorii lor par să fie dispuşi să pună la cale un nou Cernobîl”, a scris pe Telegram Dmitri Medvedev, fost preşedinte şi premier rus, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

”Rachetele şi proiectilele de artilerie cad tot mai aproape de reactorul centralei nucleare de la Zaporojie şi de instalaţiile de stocare a izotopilor radioactivi.

Ei spun că a fost Rusia (cea care atacă). Iese în evidenţă chiar şi pentru publicul rusofob naiv că aceasta este 100% o minciună. Nici măcar ONU nu o crede”, a adăugat Medvedev.

”Ei spun că aceasta se întâmplă din pură întâmplare, un fel de ”nu am avut intenţia”. Ce pot spune? Să nu uităm că şi Uniunea Europeană are centrale nucleare. Iar accidente se pot întâmpla şi acolo”, a continuat oficialul rus, declaraţie comentată de Reuters ca o ameninţare voalată la adresa Occidentului.

Cam aşa: “Şi centralele voastre nucleare pot să sară-n aer!”.

Centrala de la Zaporojie se află sub controlul trupelor ruse încă de la începutul agresiunii militare asupra Ucrainei, dar personalul centralei este ucrainean. Mai multe instalaţii ale sale au fost lovite în ultimele zile de obuze sau de rachete despre care nu este clar de unde provin.

Share