MediaSind susţine că Nadine Vlădescu este victima lui Marian Olaianos

Share

Filiala MediaSind TVR constată că în ultimul timp jurnalista TVR, Nadine Vlădescu, membră a organizației, este ținta unei campanii de denigrare, în urma agresiunilor fizice și verbale la care a fost supusă de curând.

Jurnalista a sesizat conducerii TVR și organelor de cercetare penale faptul că a fost victima violențelor fizice și verbale, din partea jurnalistului sportiv Marian Olaianos, în prezent cercetat disciplinar de către o comisie numită de președintele-director general al SRTV.

Conform acuzațiilor aduse, Marian Olaianos ar fi lovit-o în incinta instituției publice pe jurnalista TVR, cu care avea o relație.

Faptele sunt confirmate de înregistrările camerelor video, dar și de martori.

Din acest motiv, jurnalista a depus la Parchet o plângere penală, pentru lovire și alte violențe, urmata de o plângere penală pentru violarea vieții private, pentru dezvăluirea de către Marian Olaianos, către multe persoane din interiorul TVR, dar și către presă, a unor mesaje din conversațiile private dintre cei doi, trunchiate și scoase din context, lucru care constituie faptă penală și care a condus la denigrarea jurnalistei în rândul colegilor din TVR, precum și la defăimarea ei în presă și atacuri la persoană, printr-o campanie organizată și părtinitoare.

Având în vedere gravitatea acestor fapte, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind –  Filiala MediaSind TVR face un apel către colegii din mass-media să nu fie complici la campania de discreditare inițiată împotriva jurnalistei Nadine Vlădescu și să aștepte finalizarea cercetării disciplinare din TVR.

Precizăm că MediaSind TVR o va sprijini pe Nadine Vlădescu în toate etapele judiciare, pentru ca toți cei vinovați să răspundă de faptele lor.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR
Departament Comunicare
București, 22 noiembrie 2022

Share