home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI MediaSind se unește cu SINDSAL SRR, în Radio România

MediaSind se unește cu SINDSAL SRR, în Radio România

Share

Procesul de unificare a sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune continuă! Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Filiala Sindicatul Liber MediaSind Radio România și SINDSAL SRR – Sindicatul Salariaților din SRR au semnat astăzi, 29 noiembrie 2019, la sediul SRR, Protocolul de unificare.

DONEAZĂ ACUM





PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Potrivit documentului semnat, SINDSAL SRR se afiliază la Federația FAIR-MediaSind, singura organizație reprezentativă pentru sectorul Cultură și Mass-Media, iar în termen de 6 luni de la semnarea Protocolului, urmează procedurile de fuziune cu SRJ MediaSind.

Acest document pune bazele unui proces de unificare a organizaţiilor sindicale din SRR într-o organizaţie puternică, reprezentativă care să apere drepturile tuturor angajaţilor prin negocierea unui contract colectiv de muncă la standarde europene.

Procesul de unificare a sindicatelor din SRR a demarat în data de 13 noiembrie 2019, când Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind şi organizaţia reprezentativă din Societatea Română de Radiodifuziune – Sindicatul Liber din SRR (SLSRR) au semnat Protocolul de unificare dintre aceste organizaţii.

Evenimentul este unul fără precedent în întreaga istorie a relaţiilor de muncă din S.R.R. şi demonstrează, fără echivoc, faptul că unirea forţelor constructive este posibilă dacă există bunăvoinţa şi buna credinţă necesare unui astfel de demers.

Deşi unii resping ideea de unire a forţelor sindicale, şi îi împiedică pe salariaţii din Radio să urmeze această cale, noi am demonstrat că ea este perfect realizabilă.

SRJ MediaSind a preluat modelul internațional privind organizarea în sindicat național deoarece a înțeles că o organizație puternică, cu foarte mulți oameni în spate (peste 5 000 de membri în acest moment) are mai multe șanse de succes pentru a-și apăra membrii, decât un sindicat cu doar câteva sute de salariati.

Fără sprijin internațional, MediaSind nu ar fi reușit niciodată să respingă desele presiuni şi atacuri venite din partea unor politicieni sau a unor manageri cu apucături dictatoriale care au nesocotit drepturile și libertățile salariaților din media, fiind și potrivnici exercitării libertății de exprimare.

Considerăm că numai un sindicat puternic va reuși în Radioul Public să facă față diverselor presiuni patronale și ingerințelor politice, precum și să negocieze un CCM la standarde europene.

Din acest motiv facem un apel tuturor angajaţilor şi organizaţiilor sindicale să se alăture demersului nostru şi să facă parte din marea familie care a început să prindă contur în cea mai mare instituţie de radio din România – SRR.

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare Sindicatul Liber MediaSind SRR
Bucureşti, 29 noiembrie 2019

Share