home MASS MEDIA MediaSind, denunţ penal la DNA contra lui Ovidiu Miculescu

MediaSind, denunţ penal la DNA contra lui Ovidiu Miculescu

Share

Sindicatul Unit al Salariatilor Radio-România, afiliat  FRJ MediaSind, a depus astăzi, 18 noiembrie 2013, un denunţ penal la Direcţia Naţională Anticorupţie – DNA impotriva lui Ovidiu Miculescu, actualul presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR)  şi a lui Constantin Puşcas, directorul economic al SRR.

Cei doi capi ai Radioului Naţional sunt acuzaţi de posibile fapte de corupţie în legătură cu implementarea unui proiect cu fonduri europene, al carui beneficiar trebuia să fie instituţia publică de presă.

În anul 2012, Ovidiu Miculescu a ocupat o funcție de membru (Președinte) în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, concomitent cu o funcție de Director General al SRR (membru)  în Comitetul Director al SRR.

În perioada 23 august – 31 decembrie 2012,  acesta apare însă ca fiind și angajat al SRR, cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, ocupând o funcție remunerată de <Coordonator instituțional> în cadrul proiectului derulat cu fonduri europene  ACCES – Formarea profesională continuă, calificare/recalificare – Garanția succesului pe piața muncii pentru angajați, cu nr. de identificare POSDRU/62/2.3./S/31209.

Așa cum rezultă din documentele atașate, dl. Ovidiu Miculescu a emis ordinul SRR nr. 893/2012 prin care s-a numit pe sine în funcția de angajat SRR,  coordonator instituțional, emiterea actului de numire în funcție conducând la producerea unui folos material indiscutabil, direct, pentru dl.Ovidiu Miculescu

, se arată în plângerea penală.

Conform art 253 din Codul Penal,

Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

Departament Comunicare
detalii aici

Share