Mălin Bot îi cere lui Ion Cristoiu 150.000 de euro daune morale

Share

Mălin Bot reacţionează la jignirile pe care i le-a adus Ion Cristoiu, în emisiunea de propagandă pesedistă de la TVR România9.

Bot a anunțat că îl dă în judecată pe Ion Cristoiu, după ce acesta l-a acuzat în emisiunea Romania9, a lui Ionuț Cristache că ”scuipă oamenii pe stradă”.

„Cristoiu, fost turnător la Securitate cu pseudonimul Coroiu, a repetat obsesiv, timp de 17 minute, pe TVR, următoarele insulte la adresa mea: infractor, huligan, ‘scuipă oamenii pe stradă’, ‘nu este jurnalist’.

De asemenea, Ion Cristoiu a mai spus că ‘este bine ce au făcut susțînătorii PSD, la DNA’.

Susțin libertatea de exprimare și fiecare are dreptul la opinie, dar să inventezi despre cineva fapte grave, inexistente, este cu totul altceva.

Nu am fost trimis niciodată în judecată, deci nu am cum să fiu infractor. Nu am comis niciodată vreun act de huliganism, nu am scuipat pe nimeni pe stradă.

Sunt licențiat în jurnalism și practic meseria asta de 26 de ani, inclusiv cu Cristoiu am fost coleg și el cunoaște bine pregătirea mea profesională, experiența mea și activitatea mea.

Pur și simplu a mințit cu rea-credință, conștient, cu scopul de a induce publicul TVR în eroare.

Mai mult chiar, în numeroase decizii judecătorești, mulți judecători au controlat activitatea mea jurnalistică din perioada 2017 – 2020 și au decis definitiv că am exercitat o activitate jurnalistică dincolo de orice dubiu.

Așadar, adevărul este total diferit de ceea ce a spus tovarășul Coroiu, la TVR, mai sunt și hotărâri ale instanțelor care îl contrazic, motiv pentru care din toamnă ne vom vedea la tribunal”, a anunțat Mălin Bot.

Mălin Bot a precizat că îi va cere lui Cristoiu daune morale 150.000 de euro.

„Să inventeze că eu sunt plătit de entități ascunse, în condițiile în care finanțarea mea este publică și transparentă, la zi, nu reprezintă o opinie, reprezintă o faptă concretă, imorală, mincinoasă la adresa mea.

Așa ceva nu este normal și firesc. Din acest motiv am decis să îl chem pe domnul Ion Cristoiu în instanță. Voi solicita 150.000 de euro daune, această fiind suma pe care o consider necesară pentru finanțarea unei campanii de marketing online, pentru informarea corectă a publicului și corectarea dezinformărilor făcute de Ion Cristoiu, în legătură cu activitatea mea”, a mai spus Mălin Bot.

Share