home EUROVISION, EVENIMENT, FESTIVALURI DE MUZICA Malena Ernman, “La Voix” (Suedia, Eurovision 2009)

Malena Ernman, “La Voix” (Suedia, Eurovision 2009)

Share

Malena Ernman este, in mod evident, cantareata de opera. Are o voce foarte mare, in sensul ca are un volum si un ambitus foarte mari. Clipul evolutiei ei live din finala suedeza impune prin tipul de prezenta scenica simpla, clara si impozanta.

In schimb, tipa, pentru a-si micsora fortat volumul foarte mare al emisiei, de-abia deschide gura si am impresia, cand ma uit la ea cat de ciudat canta, ca o vad pe extraterestra dintr-un anumit film SF cantand muzica de opera resapata disco-dance, cu pielea albastra si sangele asemeni.

Malena Ernman, ce cred suedezii

Cred ca suedezii s-au gandit ca Malena Ernman este cea mai potrivita sa ia din voturile occidentalilor, la concurenta cu piesa lui Lloyd Webber si cu cea a Patriciei Kaas. In continuare, pregatesc o serie Melodifestivalen, care va demonstra valoarea formidabila a acestui concurs national muzical. In aceste postari, imi voi explica si optiunea, pentru ca eu cred ca altul este cel mai bun dintre cantecele de la Melodifestivalen.

Defectul acestei melodii, “La Voix”, este ca, in timp ce refrenul, chorus, cum zic englezii, este un enunt muzical foarte simplu, strofa nu este strofa, ci un simplu trailer sonor cu instrumentatie si voci de backing-vocals.

Malena Ernman, miss sampling

Cele doua secvente nu sunt deloc nici macar inrudite melodic, ci secventa ritmica de trailer pe post de strofa este mai curand un pretext melodic ca sa ne intoarcem la chorus. Ansamblul este foarte bine pus la punct de niste insi care stiu carte de muzica, dar nu ma impresioneaza, chiar daca rational il apreciez.

Iar acum am sa va arat cum Giacomo Puccini, acum cateva sute de ani, a sucit in “Turandot”, in aria “Nessun Dorma”, tema creata in anul 2008 de catre compozitorul hitului de Eurovision “La Voix”, interpretat de Malena Ernman. Ascultam versiunea interpretativa a marelui Luciano Pavarotti:

Citeşte şi
Suedezii ajung la concluzia ca singurul mod prin care isi pot recapata mandria in Eurovision
O solutie pentru o clasare mai buna ar fi sa-i reprezinte o melodie cosmopolita, ce
Charlotte termina Eurovision 2008 dezastruos, pe locul 18, iar Ucraina ocupa un onorabil loc 2,
Voi incerca sa explic de ce cred ca aceasta tara, cu traditie in Eurovision, a
Aruncand o privire in istoria Eurovision, Suedia e una din putinele tari care au avut
Cata prestanta, cata respectabilitate are concursul national Eurovision Romania? Dupa ce ne dam seama de
SVT (Televiziunea Nationala Suedeza) a postat lista celor 32 de melodii care vor concura pentru
In grupul destul de numeros de melodii foarte frumoase, dar cu diferite probleme structurale sau
Dupa cum se observa, exista jurii de specialitate formate din ne-suedezi in cele sase capitale
Iata care sunt cei 10 finalisti de anul acesta ai concursului MelodiFestivalen. La sfarsitul festivalului,
Share