home CORUPTIE, POLITICA Mădălin Voicu şi Mircea Duşa, încă doi penali în Cabinetul Dragnea

Mădălin Voicu şi Mircea Duşa, încă doi penali în Cabinetul Dragnea

Share

Mircea Dușa şi Mădălin Voicu au fost numit secretari de stat în Cabinetul DragneaGrindeanu. Duşa e șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare din MApN. Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii.

Cei doi sunt implicaţi în dosare grele. Unele au fost începute de DNA, dar altele nu. Presa însă a scris despre ele.

Mădălin Voicu şi Dosarul Frăţia Romilor

Fostul reprezentant al ţiganilor în Parlament este implicat în Dosarul Frăţia Romilor. Marţi, 22 noiembrie 2016, magistraţii ÎCCJ au decis să retrimită la DNA dosarul acesta.

Mădălin Voicu şi Nicolae Păun fuseseră trimişi în judecată de DNA. Asupra lor fusese formulată acuzaţia că ar fi fraudat fonduri europene destinate integrării sociale a ţiganilor.

În dosar, printre cei ce fuseseră trimişi în judecată, se afla şi fostul şef ANAF Gelu Diaconu. Exact la el ca în cazul dosarului Liei Olguţa Vasilescu.

Mircea Duşa, Verestoy Attila şi Lotul Pădurarii 2

Pe 21 octombrie 2014, Naţional scria că Mircea Duşa şi Verestoy Attila sunt implicaţi într-un dosar privind prăpădul din pădurile harghitene. Este vorba despre vremurile când Mircea Duşa era prefect de Harghita.

Pe 27 mai 2015, Petrişor Cană scrie în EvZ despre acelaşi caz:

Printre numele grele acuzate de jaful pădurilor din Bazinul Gheorghieni – așa cum este denumită zona împădurită aflată pe raza județele Harghita și Covasna – se numără foști și actuali miniștri: Verestoy Attila, Laszlo Borbely și actualul răspunzător de apărarea României, Mircea Dușa.

Share