Proteste de amploare au loc acum. Alexandria protestează!

Share

Noi proteste de amploare au loc în aceste momente, dar vor fi şi luni seară, în Bucureşti şi cel puţin alte cinci mari oraşe. Manifestaţiile vor avea sub sloganul NU Legii Gratierii Si Amnistiei.

UPDATE 22.14: Fox News – Thousands protest plan to pardon prisoners in Romania.

UPDATE 22.13: Reuters – Tens of thousands rally in Romania against planned emergency decrees.

UPDATE 21.29: RTV îi dă înainte cu tupeu cu galeriile de la Steaua şi Dinamo.

UPDATE 20.43: Realitatea TV dă în acest moment 100.000 de manifestanţi în toată ţara.

UPDATE 20.37: Florin Iordache dă cu bâta-n baltă. Nu avem penitenciare, susţine acesta, din cauza Monicăi Macovei şi a Ralucăi Prună. Prima nu ar fi aprobat în 2005 construcţia unui penitenciar în Berceni, iar Prună nu ar fi fost de acord cu construirea unuia la Caracal. Caracal la opt kilometri de Deveselu, unde este Scutul antirachetă.

UPDATE 20.33: La această oră, Piaţa Victoriei se umple ochi cu manifestanţi, apoi aceştia vor pleca spre sediul PSD din Şoseaua Kiseleff.

UPDATE 20.31: Ministrul Justiţiei, la Antena 3, dovedeşte că nu a înţeles nimic din ce se întâmplă în România. A promis că nu vor fi graţiaţi condamnaţii de peste 60 de ani, criminalii şi violatorii, repetând o promisiune făcută sâmbătă.

UPDATE 20:28: La Alexandria, câteva zeci sau sute de oameni se află în stradă, în faţa Casei de cultură.

UPDATE 20.23: Florin Iordache spune că procurorul general trebuie să aplice legea, nu să comenteze.

UPDATE 20.21: Opt oraşe mari din diaspora au proteste contra Cabinetului Sorin Liviu Grindeanu Dragnea.

UPDATE 20.20: Digi24 dă peste 80.000 de oameni în stradă, în această seară.

UPDATE 20.19: Realitatea TV: Tineriada, aşa a fost numit proetstul din această seară.

UPDATE 20.13: Ondine Gherguţ scrie pentru România liberă – “Apropiata familiei fostului premier Adrian Năstase, Mariana Alexandrescu este consilierul cu care ministrul Justiției, Florin Iordache, a redactat cele două ordonanțe care scot lumea în stradă: ordonanța grațierii și ordonanța modificărilor codurilor penale, adică a unei amnistii mascate. Informația ne-a fost dată de însuși ministrul Justiției.

UPDATE 20.10: Numeroşi manifestanţi şi-au luat cu ei patrupedele, aluzie la acuzele RTV, că pentru un câine prezent la manifestaţie Soros ar fi plătit 30 de lei.

UPDATE 20.08: În replică la acuzele lui Liviu Dragnea, privind o nouă mineriadă, protestatarii vorbesc despre declanşarea unei tineriade.

UPDATE 20.07: Preşedintele interimar PNL, Raluca Turcan, a eclarat că se va duce la protest.

UPDATE 20.05: Protestatari la Galaţi: „Vor să pună batista pe țambal cu dezbaterea, dar, dacă vor continua, vom continua și noi să ieșim în stradă!”

UPDATE 20.03: Gabriel Liiceanu a anunţat că va veni la protest, pentru a participa la manifestaţie.

UPDATE 19.59: Realitatea TV dă în acest moment 40.000 de protestatari în Capitală.

UPDATE 19.56: Proteste sunt în alte 19 oraşe din întreaga ţară şi străinătate: Roma, Bruxelles, Paris (lângă Arcul de Trumf), Chişinău, Bordeaux, Londra, Zurich, CopenhagaHamburgConstanţa, Suceava, Piatra Neamţ, Galaţi (peste 200 de oameni în faţa Prefecturii), Braşov (peste 3.000 de protestatari), Slobozia, Iaşi (10.000 de persoane, conform Digi24), Craiova, Alba Iulia, Arad, Pitești, Târgu Mureș, Bacău, Buzău, Focşani (în Piaţa Unirii), Târgu Jiu (în Piaţa Prefecturii), Rm. Vâlcea, Turda (circa 500 de persoane), Ploieşti (1.000 de oameni în stradă, conform Realitatea TV), Baia Mare, Deva şi multe alte oraşe.

UPDATE 19.52: La Cluj sunt în stradă peste 15.000 de protestatari.

UPDATE 19.51: La Antena 3, Radu Tudor îl are invitat pe premierul Sorin Grindeanu şi discută cu el despre pomenile electorale date pesediştilor.

UPDATE 19.50: La Sibiu, sunt peste 10.000 de manifestanţi în stradă.

UPDATE 19.49: Timişoara a cos în această seară 11.000 de oameni în stradă.

UPDATE 19.46: La Bucureşti sunt în acest moment 30.000 de oameni. Ei vor protesta la Avocatul Poporului, la Ministerul Justiţiei, după ce au fost la CNA, şi la Guvern.

Manifestaţii anti-PSD au loc în aceste momente în toată ţara şi Diaspora

Aceste proteste vor avea loc duminică seară, de la ora 17.00. Dar ele se vor repeta şi luni dimineaţă, de la ora 10.00.

Proteste. Apare pe listă şi un miting organizat în Teleorman

Noutatea este că, pe lângă oraşe care au mai avut astfel de proteste, apare o iniţiativă în Teleorman. Aşadar, cele şase proteste sunt astfel în…

BucureştiBraşovSibiuClujBacăuTeleorman. La Alexandria, sub sloganul Teleorman: spune NU Legii Gratierii, are loc duminică, de la ora 18.00, un miting de protest.

Alexandria iese în stradă. Organizatorii scriu:

Credem că există oameni curajoşi şi responsabili din Teleorman care să se alăture duminică protestelor din restul ţării. Şi unul singur ar însemna ceva. Credem că nu locuitorii sunt de vină pentru actele unor baroni şi că poate începe orice, oriunde.

Dacă ştiţi pe cineva care ar putea încerca, transmiteţi-i invitaţia. Simbolic, el ar putea face cât multe alte sute de oameni. Ştim că nu există tradiţia protestelor în multe oraşe din ţară, dar întotdeauna e un început.

#asaincepe
#protestinTeleorman

Share