Lia Olguţa Vasilescu a uitat cum a minţit data trecută

Share

Olguţa Vasilescu uită acum ce a minţit în ultimii ani. De fiecare dată însă datele comune sunt aceleaşi: era la guvernare şi făcea aceasta cu PSD, cum a fost şi până de curând.

Discurs ireal al Liei Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD şi candidat PSD la Primăria Craiovei. Ea a afirmat că i se datorează începerea lucrărilor la drumul expres Craiova – Piteşti, întrucât, până la venirea ei în guvern, în 2017, „nu exista nici un proiect de autostradă”. Însă în 2015, alături de premierul Victor Ponta, susţinea cu totul altceva.

„Merg prin cartiere şi sunt oameni care îmi reproşează că m-am retras de la primărie în 2016. Pe de altă parte, dacă eu nu intrăm în guvern, noi nu mai puteam să vorbim astăzi despre începerea drumului expres Piteşti – Craiova. Pentru că de fapt motivul intrării mele în guvern asta a fost: vin acolo, dar trebuie să mă ocup de autostrada noastră.

Situaţia a fost următoarea atunci: luăm proiectul de autostradă veche şi îi dăm drumul. Când am ajuns am constatat că de fapt nu există niciun proiect de autostradă. Ani de zile, toate guvernele au minţit că ne fac autostradă, ne fac, ne fac şi de fapt nu există absolut nimic. Şi atunci am demarat în sfârşit dumul expres Piteşti Craiova”, a susţinut

Olguţa Vasilescu a intrat în guvern în ianuarie 2017, ca ministru al Muncii, nu al Transporturilor. Ea a renunţat la postul de primar în 2016, pentru a merge în Parlament, de teama DNA, pentru a obţine imunitatea parlamentară.

Asupra lipsei proiectului pentru tronsonul de autostradă Craiova – Piteşti, până la venirea ei în guvern, Lia Olguţa Vasilescu se contrazice singură. În 2015, când Victor Ponta era premier, Olguţa Vasilescu spunea că „autostrada Craiova-Piteşti este prinsă în Masterplanul de Transporturi, aprobat de Comisia Europeană, şi se va face”.

(După cum observăm, tronsonul de autostradă din 2015, din masterplanul pomenit, devine drum expres doi ani mai târziu.)

”S-a spus despre autostrada Craiova – Piteşti că nu se va face. Noi avem toate garanţiile că se face autostrada sudului, care este Craiova – Piteşti, nu Craiova – Lugoj. Să nu o confundăm cu autostrada Banatului. Craiova – Piteşti este prinsă în Masterplanul de Transporturi, aprobat de Comisia Europeană, şi se va face, ceea ce este o veste foarte bună pentru noi, pentru că asta înseamnă dezvoltarea întregii regiuni”, a declarat Olguţa Vasilescu, pe atunci primar, cu ocazia alegerilor pentru conducerea PSD Dolj, care au avut loc pe 27 iulie 2015.

Şi nu s-a făcut. De altfel, Lia Olguţa Vasilescu a declarat încă din anul 2013 că ”au fost demarate toate procedurile pentru concesiunea autostrăzii Craiova – Piteşti şi că lucrările încep în 2014”. Şi nu au început. Şase ani pierduţi cu duamna.

Share