home MASS MEDIA Les Hinton, directorul Dow Jones, a demisionat

Les Hinton, directorul Dow Jones, a demisionat

Share

Rupert Murdoch, patronul grupului News Corp, a anunţat vineri că Les Hinton, directorul general al societăţii Dow Jones, una dintre filialele americane ale acestui grup, a demisionat.

The Guardian

Les Hinton, care este şi directorul publicaţiei Wall Street Journal, a fost între anii 1995 şi 2007 preşedintele filialei britanice a grupului, News International, al cărui director general Rebekah Brooks a demisionat cu câteva ore mai devreme, vineri, în urma scandalului declanşat de interceptările telefonice, ce a condus la închiderea uneia dintre cele mai importante publicaţii ale trustului, tabloidul News of the World.

“Am văzut sute de articole despre greşelile profesionale, reale şi presupuse, comise în timp ce eram preşedintele executiv al News International şi director al companiei”

, a declarat Les Hinton, într-un comunicat de presă.

“Durerea cauzată unor oameni nevinovaţi este de neimaginat. Faptul că eu nu eram la curent cu ceea ce se pare că s-a produs este lipsit de importanţă şi, ţinând cont de circumstanţe, consider că este o decizie bună ca eu să demisionez de la News Corp şi îmi cer scuze faţă de acele persoane care au fost rănite de acţiunile publicaţiei News of the World”

, a adăugat Les Hinton… tot pe Mediafax

Share