home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Legături periculoase P.M. Băcanu – SRS – Nicolae Popa (Dan Badea)

Legături periculoase P.M. Băcanu – SRS – Nicolae Popa (Dan Badea)

Share
Petre Mihai Băcanu, campionul luptei anti-SOV în scandalul FNI din perioada 2000-2002, cel pentru care Vîntu era inamicul public numărul 1, a ajuns astăzi unul dintre sclavii umili ai acestuia, sustine jurnalistul Dan Badea. Articolul a fost publicat si in cotidianul “Curentul”.

FOTO: InPolitics – Dezvaluire a lui Bacanu: ”Prin 90, Basescu era sa fie linsat de comandantii de nave”

Mai grav, una dintre firmele fostului ziarist de la „România Liberă“ a intrat de mai mulţi ani în afaceri cu un offshore de-al lui SOV, care, anul trecut, i-a transferat lui Nicolae Popa, în conturile din Indonezia, 150.000 de euro.

Willowsworth Ltd, offshore reprezentat în România de moldoveanul Ghenadie Nipomici, este una dintre cele trei societăţi care au virat 225.000 de euro în contul firmei indoneziene deţinute de Nicolae Popa, PT Caascorm Int Trading.

Procurorii coordonaţi de Marius Iacob au probat  faptul că, din suma totală, 50.000 de euro provin de la offshore-ul Comac Limited, controlat direct de Vîntu, conform referatului de arestare întocmit de anchetatori.

Restul banilor primiţi de Nicolae Popa provin de la Willowsworth Ltd şi Milton Benefits LL, offshore-uri prin care Popa a fost alimentat, doar în 2009, cu 175.000 de euro.
Informaţia provine din dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat, alături de Octavian Ţurcan, pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa… citeste tot aici
Share