Lavrov îi dă-nainte cu interesele rusofonilor din Republica Moldova

Share

Când ai idei puţine, ele îţi dau târcoale des. Aşa şi cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, care a primit comandă să o ia razna şi execută ordinul.

Ministrul rus de Externe a sugerat că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova.

În cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chişinău, relatează agora.md.

”Vom face totul pentru ca interesele populaţiei rusofone din Moldova să nu fie afectate în nici un fel”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care de asemenea revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special.

Şi cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de Occident şi se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov, conform agora.md.

În iunie, Lavrov susţinea că se încearcă transformarea Republicii Moldova în „a doua Ucraină”.

„Desigur, din R. Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină… Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că «începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»”, a declarat el.

Totodată, Lavrov a învinuit atunci Chişinăul de cerşetorie, în cazul livrării gazelor naturale.

Share