Klaus Iohannis, preşedintele care udă panseluţele

Share
Klaus Iohannis, preşedintele care udă panseluţele
Ce se întâmplă în mintea acestui om?

Klaus Iohannis a fost ales preşedinte şi, dacă tot ne-a trecut pe la tâmplă glonţul Ponta, ar fi bine ca Iohannis să ude măcar panseluţele.

În urmă cu două zile, am scris articolul Iohannis, preşedintele efigie vorbitoare.

Nimeni nu a făcut comentarii, cine a citit a făcut-o în tăcere, apoi şi-a văzut de viaţă. Sunt necesare câteva explicaţii asupra durităţii şi acidităţii excesive a acestei postări.

În urmă cu doi ani şi jumătate, Liviu Negoiţă, atunci primarul Sectorului 3, spunea că după el, dacă va fi ales alt primar, el nu are de făcut decât să ude iarba (eventual panseluţele) pe care le-a plantat el şi va fi reales.

A fost ales Robert Negoiţă şi face numai prostii. Ele sunt listate de cei ce au în sector iniţiativa de a organiza un referendum pentru demiterea lui, despre care am scris în articolul Cetăţenii Sectorului 3 cer demiterea primarului Robert Negoiţă!.

Traian Băsescu a plantat şi el în România panseluţele sale. Avem o justiţie (şi în primul rând nişte procurori DNA) complet independenţi, care îşi fac treaba. România de azi a evoluat enorm faţă de România lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu, din 2004. Din multe puncte de vedere.

Ei bine, după Traian Băsescu aşteptările multora dintre noi au crescut. Sunt unii dintre noi ce vor la Cotroceni un nou Băsescu. Adică tot un tip coroziv, de genul locomotivă, care trage ţara după el în direcţia potrivită.

Nu ne facem iluzii că acest lucru e posibil cu orice preţ. Nu credem că Iohannis e tot acest gen de om. Vrem măcar să-l vedem pe Klaus Iohannis că udă panseluţele sădite de Băsescu. Ritmic.

Ei bine, atitudinea acestuia, de efigie vorbitoare, care se ridică deasupra tuturor şi împărăţeşte în România, făcând-o pe părintele înţelept şi extrăgându-se din actualitate ne deranjează.

Într-un interviu comod făcut de Rareş Bogdan, Klaus Iohannis a fost întrebat o serie de lucruri. În loc să-şi spună punctul de vedere, a evitat acest lucru, ca să nu supere pe nimeni.

Apoi a început să vorbească despre faptul că el îşi doreşte un guvern PNL (lucru ce intră în contradicţie cu atitudinea sa generală şi deja duce la reacţii în mediul politic).

Se naşte întrebarea: ce fel de guvern PNL vrea Klaus Iohannis? Unul făcut printr-o mutaţie parlamentară de tipul celei ce a adus USL la putere în 2012? Cu aceiaşi oameni? Aceasta nu va duce la nimic bun.

Ce fel de Românie a lucrului bine făcut e aceea în care Bijboacă, Gorghiu, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, încadraţi de Ioan Oltean şi toată gaşca vor reveni la putere? Va fi o Românie a lucrului bine făcut? Nici vorbă.

Şi atunci, de ce să tăcem şi să ne uităm la un preşedinte-efigie vorbitoare cum lasă aceste evoluţii, care de fapt sunt involuţii, să continue? Noi nu vom face aceasta.

Nu vom asista la întâlnirile săptămânale ale preşedintelui cu premierul, doi oameni care sunt plătiţi de noi să facă România frumoasă şi sănătoasă, cum stau de vorbă şi nu ne spun ce discută.

Deci: domnule preşedinte, nu uitaţi măcar să udaţi în fiecare dimineaţă panseluţele, să mărunţiţi pământul bine şi să puneţi îngrăşământ când scrie la carte că trebuie să o faceţi, pentru că altfel vă vom sancţiona de fiecare dată când acest lucru nu se întâmplă.

Share