Klaus Iohannis îl înţeapă pe scorpionul Liviu Dragnea

Share

Klaus Iohannis a făcut ceea ce trebuie să facă un preşedinte democrat în acest moment, în România. S-a declarat un oponent al coaliţiei PSD-ALDE, care o va monitoriza atent şi o va sancţiona. Dacă va fi cazul.

https://www.youtube.com/watch?v=AeWjGQDlWLE

Preşedintele Klaus Iohannis a fost ironic la adresa lui Liviu Dragnea, către sfârşitul discursului său. Şeful statului i-a transmis preşedintelui PSD că a aflat de la televizor că el este singurul care ştie din scoarţă în scoarţă programul de guvernare al PSD.

Şeful statului l-a rugat frumos pe Dragnea să îi înveţe şi pe miniştri programul de guvernare.

Klaus Iohannis: Cum veţi face cu deficitul de 3%?

Aveţi o misiune grea. Aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. Campania electorală nu e doar un circ mediatic, cu toate că şi asta este. În campania electorală s-au făcut promisiuni, de asta aţi fost votaţi.

, a spus Klaus Iohannis.

Mă adresez aici celor care sunt parlamentari şi şefi în parlament şi asta trebuie să livreze Guvernului“, a subliniat şeful statului. Apoi, a sintetizat ceea ce noi spunem de foarte mult timp:

Sper ca într-o zi să îmi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi impozitul, TVA şi multe alte lucruri.

Suntem campioni europeni

Klaus Iohannis a continuat cu atenţionările:

Aştept şi aşteptăm cu toţii să gestionaţi responsabil economia românească, atât cât depinde de guvern, dar cu certitudine aşteptăm cu toţii să gestionaţi responsabil finanţele publice.

E extrem de important ca, după ce creşteţi toate salariile şi scădeţi toate taxele şi impozitele, să ne găsim totuşi într-o zonă a sustenabilităţii. Să avem o datorie publică rezonabilă, un deficit dacă se poate sub 3% şi, foarte foarte important, cu toate aceste măsuri pe care le aveţi îndeplinit, să aveţi vă rog grijă că economia României să crească“, a detaliat şeful statului.

O creştere economică mult peste medie e ce ne dorim cu toţii, pentru a ajunge la acelaşi nivel cu ţările dezvoltate din UE.

, a încheiat acesta.

Iohannis: România, stat UE şi NATO. Sprijiniţi justiţia independentă!

Şeful statului a atras atenţia ascuţit:

Aştept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orientarea euroatlantică a României. Asta însemnând să faceţi tot ce poate un guvern şi poate să întăriţi poziţia României în NATO şi în UE.

Foarte mulţi aşteaptă să faceţi tot ce se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept.

Aţi jurat că veţi face tot ce puteţi pentru o democraţie matură în România. O democraţie fără justiţie independentă, fără stat de drept, nu putem să ne imaginăm în Europa.

Klaus Iohannis a concluzionat:

Sunt convins că jurământul pe care l-aţi făcut azi v-a convins că pentru România este foarte important să vă îngrijiţi de securitaea naţională. Asta garantează unitatea, independenţa, unitatea teritorială şi suveranitatea.

Share