Paradigma borfaşilor care conduc astăzi România. Toată

Share

După mica Revoluţie Colectiv, au început contrarevoluţia şi represiunea. Vom descrie în continuare paradigma borfaşilor care astăzi conduc România. Toată.

Voinţa politică a acestui grup de borfaşi e mai mare decât a avut-o USL vreodată. Ei acţionează coordonat, sistematic, folosind toate instrumentele legale, propagandistice, economice pe care le au la îndemână.

În USL erau “defectori” din PNL care nu împărtăşeau voinţa borfaşilor. Ei puneau tălpi, controlau ministere, blocau comisii parlamentare, gripau mecanisme. Acest lucru nu mai există acum.

Supermajoritatea de acum e mai puternică şi mai coezivă decât supermajoritatea de acum patru ani. Ea este însă mai fragilă ca aritmetică parlamentară. În funcţie de ce vor face PSD-ALDE, coaliţia se poate fisura mai repede sau mai lent.

Paradigma borfaşilor. Justiţia controlată politic

Aşadar, pe baza “dezvăluirilor” lui Ghiţă de pe RTV, la Parchetul General s-a deschis un dosar penal. La Secția de urmărire penală și criminalistică. Este vorba despre o înregistrare cu fostul preşedinte Traian Băsescu.

În discuţia fostului şef al statului, acum de partea corupţilor, e vorba despre felul cum s-ar fi matrafoxat dosarele în Justiţie. Printre actanţi ar fi Kovesi.

Scopul urmărit de borfaşi este aruncarea afară de la DNA a Codruţei Kovesi, care îi deranjează, pentru că îi bagă în puşcărie. Nu ştim dacă se va merge până la băgarea acesteia în puşcărie, ori borfaşii se vor mărgini doar să o trimită să ancheteze dosare de spargeri prin case la Văscăuţi.

Cert este că paradigma borfaşilor, pe acest palier, sună aşa:

Ne arestează şi condamnă ei pe noi sau noi le facem felul înainte?

Plagiatul, plagiatele şi plagiatele

În fond, dacă, de la Aristotel încoace, toată lumea a plagiat, trebuie să ne aşteptăm şi la asta, nu? A plagiat cine deranjează sistemul şi nu a plagiat cine face parte din el.

Este clar că, sub conducerea lui Pavel Năstase, pretenul lui Hrebe, exact asta se va întâmpla. Planul transpare. Laura Codruţa Kovesi va fi tăvălită printr-un CNATDCU recontrolat politic, prin schimbarea din nou a membrilor.

E posibil orice. Inclusiv ca, în numele sloganului “dreptate până la capăt” (pentru borfaşi, desigur), Gabi Oprea, Petre Tobă, Victor Ponta şi toată gaşca lor de plagiatori să redevină doctori.

Borfaşii condamnaţi la amnistie, dosarele de corupţie stopate

Actuala putere pregăteşte o lege a amnistiei“, anunţa PNL ieri, 3 ianuarie. Confirmarea a venit azi, de la ministrul Justiţiei, Florin Iordache, care ştim ce este.

O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost susţinută de noi în campanie, dar o astfel de lege discutată în Parlament este de bun augur.

, a declarat acesta acum puţin timp. Clar, nu? Carevasăzică, vine ucaz de la condamnatul din capul bucatelor, Liviu Dragnea:

Bă, toţi ai noştri care umplu puşcăriile acum au fost condamnaţi pe nedrept, de Justiţia controlată politic. S-a înţeles, da? Acum legiferaţi.

Apoi, “ai lor” (ai lor în diferite feluri) vor fi eliberaţi din puşcării. Probabil că totul va dura anul acesta şi anul viitor. Oricât de rapid eşti, modificarea legilor durează şi probabil că sistemul statului de drept va opune o rezistenţă. Câtă, vom vedea.

Paradigma borfaşilor. Cât rezistă economia?

Lăsăm acum stoparea luptei anticorupţie şi, eventual, arestarea şi condamnarea stâlpilor acesteia. Experţii consultaţi de mine de-a lungul timpului mi-au dat o estimare de doi sau trei ani, cât rezistă ţara dacă este jefuită la maximum.

Grecia a rezistat, cu un sistem economic capitalist parţial eficient, 20 de ani. În acest timp, PASOK şi Neia Demokratia au devalizat-o la infinit. Şi ar fi devalizat-o şi acum, dacă nu ar fi cedat economic, săraca.

Miza este aici: cât rezistă România, cât de tare va fi răvăşită şi ce se va petrece apoi cu ea? Este clar că românii interesaţi de lupta anticorupţie sunt atomizaţi, pentru că ONG-urile, deci societatea civilă, nu lucrează ca în Occident.

România, pierdută-n propriul stomac

Este la fel de clar că populaţia votantă de PSD-ALDE nu e interesată de lupta anticorupţie, ci de garnisirea propriului stomac. Aşadar, coaliţia PSD-ALDE va pierde puterea undeva după ce stomacul boborului pesedist se va goli.

Cât timp va trece până când se va întâmpla acest lucru? Dacă “îndeplinirea acquis-ului Dragnea” va fi urmărită cu perseverenţă de coaliţie, paradigma borfaşilor se va termina într-o perioadă de timp cuprinsă între un an şi trei ani.

Cert este că paradigma borfaşilor, pe acest palier, sună aşa:

Cât rezistă economia la devalizare, până când ţara va intra într-o criză ce va atinge burţile votanţilor PSD-ALDE?

Ce va fi după aceea? Probabil că va trebui să scriem un alt articol.

Share