Petre Daea, cel mai incompetent ministru din istorie VIDEO

Share

În iunie 2004, când Adrian Năstase se pregătea să devină preşedinte, l-a pus pe Petre Daea la Agricultură. Invitat la 100%, cu Robert Turcescu, acesta a îngăimat serii interminabile de vorbe fără sens.

https://www.youtube.com/watch?v=weGALCdmD8I

Mai jos, vom încerca să dăm transcriptul primelor minute. Petre Daea se bâlbâie îngrozitor şi vorbeşte atât de incoerent, încât până şi gazda emisiunii este evident consternată. Acest om va conduce Ministerul Agriculturii. Suntem înaintea unui dezastru guvernamental.

Bâlbele interminabile ale lui Petre Daea. Puţin transcript

(…) o confruntare în această seară cu dl. Petre Daea, ministrul Agriculturii. Bună seara, dle. ministru.
Bună seara dv. şi telespectatorilor dv.

Cum vă explicaţi că aţi ajuns ministru?
Of… o întrebare la care mă îndeamnă mai degrabă să mă gândesc la greutăţile pe care le am şi la misiunea deosebită în acest domeniu. Cred că putem contura în puţine cuvinte că munca m-a pus pe drumul… împlinirii şi… al… angajării faţă de… misiunea pe care am avut-o de fiecare dată.

Da, dar cum aţi ajuns ministru?
Iată.. întrebarea.

Până acum câteva săptămâni eraţi secretar de stat.
Eram secretar de stat, iată că… sunt acum ministru.

Sunteţi membru al Partidului Social Democrat?
Da, sigur.

De când?
Din 2001.

Îhîm… Academia Caţavencu scrie că l-aţi avut naş pe dl. Angelo Miculescu, socrul dlui. Adrian Năstase şi că dna. Năstase v-a botezat copiii… trei la număr.
Nu-i adevărat.

Petre Daea intră în dispozitiv de comandă

N-aveţi nici o relaţie de genul acesta cu familia Năstase?
Nu-i adevărat. Eu am trei copii şi… acest copii nu au fost… ăăăă… botezaţi de… ăăă… familia Năstase. Mi-ar fi… mi-ar fi… plăcut… să am o… asemenea… posibilitate.

Eram sigur că o să spuneţi asta, dar, mă rog, ce relaţie aveţi cu familia Năstase?
Ăăăăă… relaţia răspunderii şi a responsabilităţii pe care… o manifestă un om care intră în dispozitivul… ăăă… de comandă, înţelegând… că are o misiune în… cadrul… în domeniul administraţiei…

Cu familia, domnule Petre Daea, nu cu prim-ministrul Adrian Năstase.
Nu e vorba de o relaţie aicea, e vorba de… un respect… pe care-l port… acestei familii extraordinare şi pe care… căreia îi port… căreia îi sunt… extrem de… de… apropiat în ceea ce fac şi ceea ce gândesc pentru agricultura ţării româneşti.

“Făceam multe înainte de 1989”

Păi cu familia aveţi o relaţie de genul ăsta?
Ăăăă… domnul… ăăă… noi înţelegem bine lucrurile şi dv. sunteţi o personalitate deosebită…

Vă vizitaţi cu familia Năstase, aveţi relaţii de genul acesta…
Nu, nu, nu, nu… sub nici o formă.

Nici o relaţie de rudenie, naşi, fini…
Nu este cu familia Năstase nici o relaţie de rudenie.

Ce făceaţi înainte de 1989, domnule Petre Daea?
Eu făceam multe înainte de 1989. Iată… de ce… o întrebare… că mai acum câtva timp era “ce-ai făcut în ultimii ani?”… m-aţi dus înainte de 1989… am făcut ceea ce făcea un specialist, care… ăăă… a pornit de pe băncile facultăţii, cu gândul de… a-şi pune în practică… ceea ce a învăţat: să-şi pună la locul faptei cunoştinţele care le-a dobândit în timpul facultăţii. Am făcut ceea ce mi s-a dictat şi zic eu că am făcut-o cu foarte mare apropiere faţă de meseria pe care o am.

Share