Klaus Iohannis cere PNL să înceteze racolările de la PSD

Share

Klaus Iohannis a ieşit public cu o atenţionare dură la adresa stolurilor de păsări călătoare care vin de la Polul Nord pesedist, în clima văratecă a PNL.

Președintele României a susținut o conferință de presă. Mai jos, partea la care ne referim:

Jurnalist: Bună seara, domnule Președinte! Domnule Președinte, în august 2019, Biroul Național al PNL cerea filialelor din țară să nu primească membri PSD.

Un an mai târziu citim despre numeroase cazuri de primari PSD care au trecut la PNL, unul dintre cele mai notabile nume este cel al primarului din comuna suceveană care l-a agresat pe tânărul care îndrăznise să i se împotrivească lui Liviu Dragnea.

Întrebarea mea ar fi cum vedeți dumneavoastră aceste mișcări de trupe, să le spunem, pe de o parte? Și pe de altă parte, dacă moțiunea de cenzură trece, în lumina acestei deschideri, să-i spunem, către PSD sau parte dintre cei din PSD, dacă credeți că ne putem aștepta la un guvern de coaliție națională.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Pot să vă spun franc, nu văd cu ochi buni aceste racolări. Simplu! Eu am fost dintotdeauna, și sunt și acum, împotriva traseismului politic.

Traseismul politic este o boală gravă a politicii românești și ori de câte ori am avut ocazia, m-am exprimat public împotriva traseismului politic. Eu nu mi-am schimbat opinia.

În ce privește coaliții post-moțiune, haideți mai întâi să vedem moțiunea, pe urmă să vedem votul pe moțiune, pe urmă să facem consultări și cu certitudine nu vom avea Guvern PSD.

Share