Ion Ştefan va fi candidatul PNL la Primăria Focşani

Share

Negocierile PNL – USR PLUS au căzut la Focşani şi Ion Ştefan, ministrul PNL al Dezvoltării, va candida la Primăria Focşani numai din partea PNL.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.

„La Focşani, noi, cei de la PNL, ne-am dorit foarte mult o alianţă, am observat iniţial aceeaşi deschidere şi din partea celor de la USR-PLUS, dar din păcate nu s-a putut concretiza.

La Focşani, PNL va merge cu candidatul care are cele mai mari şanse, aşa cum a reieşit şi din cercetările sociologice: Ion Ştefan. În perioada următoare, purtăm discuţii şi există posibilitatea susţinerii candidaturii acestuia şi din partea altor formaţiuni politice”, a declarat senatorul Cătălin Toma.

O alianţă pentru alegerile locale a fost totuşi posibilă între PNL şi USR-PLUS, pentru susţinerea unui candidat unic la Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea, dar şi pentru primăriile din trei localităţi din judeţ.

„În acest moment am înregistrat o alianţă pentru CJ Vrancea de susţinere a candidatului Toma Cătălin Dumitru pentru preşedinţia CJ şi liste comune PNL-USR-PLUS. De asemenea, şi în alte trei localităţi, respectiv la Măicăneşti, Vânători şi Tătăranu, s-au încheiat alianţe pentru susţinerea unui candidat comun. Toate organizaţiilor au avut libertatea să aleagă dacă fac sau nu alianţe”, a precizat Toma.

El consideră că alianţele încheiate vor funcţiona, deoarece duşmanul comun este PSD, iar scopul final este acela de „a-l da jos pe Oprisan şi a scăpa acest judeţ de administraţia PSD-istă”.

„Alianţa va funcţiona atât timp cât ne vom respecta ca parteneri. Consider că avem maturitatea şi înţelepciunea necesară să ne atingem scopul, şi anume să îl dăm jos pe Oprisan şi să scăpăm acest judeţ de administraţia PSD-istă.

Campania pe Focşani va fi îndreptată împotriva PSD. Duşmanul nostru nu este USR-PLUS. Duşmanul nostru este PSD şi administraţia PSD-ista, care ne ţine pe loc şi nu lasa judeţul să se dezvolte”, a fost de părere Cătălin Toma.

Ion Ştefan a candidat pentru Primăria Focşani şi în 2016, când a fost votat de 10.607 alegători, respectiv 36,20% din voturile exprimate, fiind învins de actualul primar, Cristi Valentin Misaila, care şi-a adjudecat 1.168 de voturi în plus, respectiv 40,19% din electoratul focşănean. Ambii candidaţi au obţinut atunci rezultate mai bune decât scorul partidelor care i-au susţinut.

Share