Sex in presa romana liberă (Jurnalul lu’ Budelu)

Share

NOTA: Acest articol este un pamflet. Cine nu-l ia ca atare il ia ca foarte tare. Cine nu-l ia ca foarte tare nu-l ia ca atare. Din aceasta nota nu veti intelege nimic, in afara de faptul ca acest articol este un pamflet.

Vad ca da bine sa scrii despre sex
in presa romana. Asa de bine, ca mi-a spus titularul blogului ca l-ati enervat pana si pe calmul Andrei Vulpescu de la Vedeta.ro. Asa ca, vrand sa vad si eu ce se scrie prin presa romana despre sex, am aflat, discutand cu unul, cu altul, ca este bine sa scrii in admin cuvantul sex de cat mai multe ori cu putinta, pentru ca atunci se indexeaza mai bine.

Dar nu sa scrii spam, ci sa scrii despre sex. Se vinde bine, repet. Si se enerveaza Andrei Vulpescu de la Vedeta.ro. De exemplu, sa vedem ce stire de mare caracter despre sex are azi Libertatea, pe site-ul sau, pe frontispiciu. Supereleva Andreea Marin, infatisata de colegiul editorial al ziarului pomenit intr-o poza in care nu se stapaneste si sta cu degetelul in gurita, face obiectul unui articol excelent, care numai despre sex nu este:

Zana obisnuia sa se confeseze bibliotecarei. Cadrele didactice de la şcoala din Roman, unde a invăţat diva, au doar cuvinte de laudă la adresa acesteia. Ecaterina Popa, directoarea Şcolii nr. 7, işi aminteşte cu drag de An­dreea, căreia i-a fost profesoară de chi­mie şi di­riginte in cla­sa a VIII-a.

Imi trece prin minte cantecelul “Un drac de fata”. Nu-l stiti? Normal, l-am inventat acum. Din categoria “Poarta e deschisa / Usa e inchisa / Mama s-a taiat cu lama stand in pat”, azi titlul genial “Copil bătut şi ars cu ţigara de mama lui”. Text (in care nu este vorba despre sex):

Un băiat de şapte ani, din Botoşani, a ajuns la spital in stare gravă, după ce a fost bătut cu sălbăticie şi ars cu ţigara de mama lui, in vârstă de 27 de ani, şi de concubinul ei. (intertitlu) Il izbea cu fata de pereti

Genial! Can-Can titreaza ca Elena Udrea, “Iin ciuda zvonurilor ca s-a retusat la greu prin operatii, Era “buna” inca din liceu!”. Zau? Mie, sincer, nu mi se pare. Aici e un esec: vrei sa scrii un articol despre sex, adica despre un simbol al sexului frumos, dar nu-ti iese ca lumea. Cat despre fetita bopcie si urata care a aparut ieri, in premiera, pe site-ul Antena3, si de atunci este preluata in draci de toti amatorii de senzatii tari…

Nu-mi provoaca nici un fel de senzatie. Nici macar una moale. In general, cu tot respectul, Elena Udrea mi se pare o femeie banala, lipsita de frumusete, cu parul saten vopsit galben, cu o fata de cal si un organism bine proportionat, dar cam atat. Ma bucur ca nu-i lipseste nici un deget la vreunul dintre cele doua picioare, Dumnezeu sa-i dea multa sanatate.

Este o prezenta fada, nu provoaca nimic prin libidoul unui om cu gusturi alese, iar atunci cand vorbeste se face intuneric. In mintea oamenilor care se uiuta la tembelvizor. Probabil de asta si este invitata, ca sa tampeasca telespectatorul. Sau, oricum, se insereaza. Asa ca nu inteleg si nu voi intelege de unde aceasta manie cu Elena Udrea, acest asa-zis simbol sexual, vezi bine, diva a sexului.

Trecem peste tanara violata cu degetul, de catre preotul care a tras-o de par, a busit-o de pamant si i-a dat jos pantalonii. Incerc o senzatie de penibil. “Salo si cele 120 de zile ale Sodomei” a lui Pier Paolo Pasolini este un film intelectual oricum. Acestea sunt abjectii. Orisicum.

A treia monstruozitate din presa noastra popolara: “Click”. Titlu de mare senzatie: “E partenera lui Florin de la Hi-Q. (nota blogerului: Aici este vorba despre sex, sau numai ma indexez ca sa ma aflu-n treaba?) Ea e stripteuza de la “Dansez pentru tine”!”. Hai, mai, nu zau, chiar asa? Dumnezeule, ce m-am emotionat… Text:

O nouă surpriză la “Dansez pentru tine”! Unul dintre concurenţii care luptă pentru marele premiu are o experienţă inedită într-ale dansului. Natalia Sandu, din Chişinău, lucrează ca stripteuză într-un bar de noapte, iar acum luptă în ringul de dans, alături de Florin de la Hi-Q, pentru a-şi ajuta rudele care au crescut-o.

Sa radem sau sa plangem? Sa ne bucuram, cu asemenea jurnalisti. Va dati seama ce caini de presa? Numai la sex le este capul. Imi imaginez un astfel de vultur de presa peste vreo cincizeci de ani, povestind nepotilor:

E-hei! Dragii mosului… Ce presa se facea pe vremea mea. Cate prostituate am prins facand felatie in tufe, cati copii ciopartiti mi-au trecut prin tastatura maiastra a desktopului!…

Eu propun sa desfiintam toate publicatiile serioase din Romania, ca tot nu sunt rentabile, fata de aceste gunoaie de grajd sexual. Mai propun ca toate televiziunile sa dea numai filme despre sex, reportaje despre sex, reclame cu, despre si inspre sex si aluzii sexuale. Inainte de 12 cu perdea, dupa 12 fara.

In acest timp, vom striga: “Nu-ti convine? Nu te obliga sa stai nimeni pe postul asta! Ai 40 de posturi la dispozitie in telecomanda”. Asa e, dar, daca ar fi dupa ceea ce imi doresc sa vad, as pastra numai vreo doua sau trei.

Share