Jurnalistul Peter De Vries, rănit prin împuşcare în Amsterdam, a murit

Share

Jurnalistul olandez specializat în anchete cu privire la cazuri penale, Peter De Vries, grav rănit prin împuşcare la 6 iulie, la Amsterdam, a murit.

Decesul său a survenit din cauza rănilor, anunţă familia sa, într-un comunicat publicat de publicaţia olandeză RTL, relatează AFP.

”Peter a luptat până la capăt, dar nu a putut câştiga bătălia. El a murit înconjurat de cei care-l iubesc”, anunţă apropiaţii jurnalistului.

Peter R. De Vries se afla între viaţă şi moarte, după atac, la spital, unde a fost evacuat după ce a fost împuşcat, inclusiv cu un glonţ în cap, pe o stradă din centrul Amsterdamului, ziua.

El tocmai plecase din studioul unei televiziuni, după un talk-show la care a fost invitat. Atacul a provocat numeroase reacţii din partea unor jurnalişti şi politicieni, inclusiv în afara Olandei. Doi suspecţi au compărut vineri în justiţia olandeză.

Judecătorul de instrucţie a prelungit cu două săptămâni detenţia provizorie a celor doi suspecţi, identificaţi de presa naţională ca fiind Kamil E., un cetăţean polonez, în vârstă de 35 de ani, rezident la Maurik (centru), şi Delano G., în vârstă de 21 de ani, un locuitor din Rotterdam.

Jurnalistul şi prezentatorul de televiziune Peter R. De Vries era o personalitate cunoscută în Olanda prin rolul pe care l-a jucat în mai multe dosare penale.

El a apărut cu regularitate în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al unor martori-cheie.

Share