home MASS MEDIA Jurnalistul Dan Bucura bătut în scara blocului

Jurnalistul Dan Bucura bătut în scara blocului

Share

Aşa cum am spus deja cuiva care s-a manifestat dispreţuitor la adresa ştirilor mele despre jurnalişti africani asasinaţi sau bătuţi cu ranga, aceste practici sunt mai aproape de a se petrece în România decât ne imaginăm noi.

Realitatea.net

Dan Bucura se întorcea acasă. A fost prins în scara blocului de doi respectabili domni, dintre care unul avea cagulă pe cap, şi bătut zdravăn. În timpul operaţiunii de mângâiere cu ghinturile pumnilor, meseriaşii i-au spus ceva despre apariţiile sale la televizor.

Meseria de jurnalist este foarte periculoasă oricum. Eu am ales cu mulţi ani în urmă să nu-mi mai asum unele riscuri, atunci când am renunţat la presa de investigaţie pe mafii, criminalistică, servicii secrete.

Eram la Bulina Roşie şi Bulina Albastră. Am fost unul dintre reporterii speciali care a făcut pionierat în reportaj de noapte, 955, Poliţie, boschetari, crime, violuri, tâlhării şi celelalte nenorociri.

După o astfel de noapte, din aproape în aproape, mergând în adâncimea unui subiect, am descoperit cum se întâlnesc lumea politică, interlopa şi serviciile secrete. Nu m-am speriat deloc. A fost o decizie raţională, rece, calculată: am renunţat la acest tip de presă.

Alţii nu au făcut-o. Orice stat al lumii, indiferent unde este, în Europa, Asia, Americi şi Africa, are permanente tendinţe de gangsterizare şi pusee de luptă contra acestui fenomen, care timorează interlopa, fără să o elimine niciodată complet.

Share