Jurnalistul Andrei Zaharescu lua şpagă de la invitaţi

Share

Jurnalistul Andrei Zaharescu, devenit ulterior purtător de cuvânt al premierului Victor Ponta, iar acum econsul, lua şpagă de la invitaţi., susţine Ioana Moldovan Buşcu, fostă prezentatoare a Ştirilor de la Pro TV.

Ioana Moldovan povesteşte că în anul 1998 ştirile de dimineaţă erau prezentate de ea, care îl avea partener pe “actualul consul al României în Africa de Sud, îndrăgitul Andrei Zaharescu”.

Zaharescu lua şpagă la greu de la invitaţi“, povesteşte Moldovan, detaliind:

Doctori, cabinete stomatologice, clinici private – nimeni nu scăpa. În fiecare dimineaţă ne arăta ceasurile lui scumpe şi pantofii preţioşi. Eu, Neti, Irina Reisler şi Ioan. T. Morar, ceilalţi prezentatori din matinal, habar n-aveam de acest comerţ.

Mărtusirile consternante ale Ioanei Moldovan (care este soţia lui Doru Buşcu) au fost ocazionate de o ceartă tipică între fosta şefă de cabinet a lui Adrian Sârbu, Doina Gradea, şi prezentatoarea Andreea Berecleanu, fosta soţie a lui Andrei Zaharescu.

Cele două se porcăriau îngrozitor, când a intervenit Ioana Moldovan. Iată ce mai afirmă aceasta:

Zaharescu a mers cu tupeul atât de departe, încât le dădea bieţilor doctori chitanţe scrise de el. Într-o zi, doctoriţa invitată de el şi-a uitat banii acasă şi, într-un moment în care Zaharescu nu era în studio, a întrebat-o pe Reisler daă poate să plătească data viitoare. Aşa a fost dezlegat misterul ceasurilor lui Zaharescu.

Ioana Moldovan povesteşte că, în loc să fie dat afară, pus aducă banii şi dat pe mâna Poliţiei, Zaharescu a primit o sinecură la Petrom, apoi…

Eu şi, probabil, ceilalţi prezentatori am fost chemaţi la avocata trustului, Liliana, şi forţaţi să semnăm o hârtie, prin care ne angajăm să nu pomenim vreodată de aceste hoţii. În caz că vorbeam, urma să plătim o sumă uriaşă.

Pe atunci, Ioana era o puştoaică de 21 de ani, studentă la teatru. Îşi dorea slujba. A semnat. Au semnat toţi.

Cam acesta este unul dintre multele episoade cumplite despre corupţia şi venalitatea din presa română. Aşa se explică de ce a ajuns ea acum aşa cum este: o hazna. Ceea ce se petrece acum în tv-ul românesc este mult peste aceste mici fleacuri povestite de Ioana Moldovan.

Din acest gen de motive, sunt foarte mulţi jurnalişti serioşi care nu mai vor să lucreze în presă şi preferă să rămână pe cont propriu sau să îşi schimbe meseria. Aştept cu încredere să înceapă Dosarul Media, poate se sparge buboiul şi aici şi vom putea din nou să facem presă în România.

Share