home MASS MEDIA Jurnalist francez ameninţat cu moartea

Jurnalist francez ameninţat cu moartea

Share

Fabrice Arfi, reporter de investigaţie al publicaţiei online Mediapart, a fost ameninţat cu moartea de un c0ntroversat om de afaceri, implicat, potrivit presei franceze, în traficul cu armament, dar şi un apropiat al cercurilor de la palatul Elysée.

MySpace

Anunţul vine la doar o zi după ce o anchetă oficială a confirmat faptul că ofiţeri ai serviciilor secrete franceze au spionat mai mulţi jurnalişti de la Le Monde, în legătură cu scandalul de corupţie Bettencourt.

Arfi a depus o plângere la procuratura din Paris, cerând protecţie, după ce omul de afaceri Pierre Sellier l-a avertizat, prin intermediul unui coleg de redacţie, că “o să-i înfigă trei gloanţe în cap” dacă îşi va continua investigaţiile.

De altfel, Sellier, un fost ofiţer de contrainformaţii, având legătură cu comerţul cu arme şi numeroase contracte la nivelul preşedinţiei franceze, nu este la prima ieşire de acest gen: în 2009, el i-a hărţuit pe jurnaliştii care vehiculaseră ideea că fostul premier Edouar Balladur ar fi beneficiat de fonduri secrete, obţinute din vânzarea de armament teroristilor pakistanezi.

Ancheta lui Fabrice Arfi viza aceleaşi relaţii dintre traficanţii de arme şi terorişti, fiind amintit, între altele, numele temutului dealer Ziad Takieddine.

Share