Jurnalism la comandă marca PNL şi România TV

Share

Peste o sută de articole publicate, anul trecut, pe site-urile redacțiilor televiziunii România TV și website-ului Economica.

Ambele sunt deținute de trustul controlat de oligarhul fugar Sebastian Ghiță, aflat sub umbrela informativă a Rusiei, în Serbia.

Nici unul dintre aceste articole nu are vreun marcaj care să avertizeze cititorii că este vorba de o știre plătită.

Printre documentele intrate în posesia Recorder se află inclusiv un tabel de monitorizare în care au fost trecute știrile plătite conform contractului.

Au existat situații în care pe site-ul RTV s-au publicat chiar și opt știri plătite într-o singură zi, conform Recorder.

Sunt în special articole care conțin declarații ale unor lideri PNL de la acel moment (iunie 2021): Florin Cîțu, Ludovic Orban, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Ciprian Ciucu.

Toate îi pun pe liberali într-o lumină bună, conținând promisiuni mărețe, atacuri la adresa dușmanilor politici sau afirmații despre cât de bine merg lucrurile în România guvernată de PNL.

Iată câteva dintre știrile care, conform documentelor obținute de Recorder, au fost plătite:

Florin Cîţu explică de ce România a avut cea mai mare creştere economică. „Asta a fost cheia succcesului”

Ludovic Orban o învinovățește pe Clotilde Armand pentru problema gunoaielor din Sectorul 1:

„S-a ajuns în această situație din cauza conflictului pe care l-a avut cu firma”

Florin Cîţu: „Vom trece Carpaţii cu autostrada Sibiu-Piteşti. În Maramureş, drumul expres Baia Mare – Satu Mare este prioritate zero”

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, garantează că pensia şi vârsta de pensionare nu se modifică pentru militari: „Să-şi imagineze cineva un batalion de militari de 55-60 de ani”

Primarul Sectorului 6 declară război Termoenergetica. Edilul, nemulţumit de lucrările de pe una dintre principalele artere din sector: „Pe bune? Vouă nu vă este ruşine?”

Share