home CORUPTIE, POLITICA Judecătoria Giurgiu l-a scos din carantină pe Marian Mina, şeful CJ

Judecătoria Giurgiu l-a scos din carantină pe Marian Mina, şeful CJ

Share

Judecătoria Giurgiu este peste autorităţile sanitare, în vreme de pandemie. Ea a considerat că măsura carantinării la domiciliu a lui Marian Mina, preşedintele CJ Giurgiu, încalcă legea și nu respectă standardele de temeinicie.

Argumentele apar în motivarea instanței, care taxează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu pentru că nu a emis o decizie individuală în cazul lui Mina. Politicianul a cerut în instanță încetarea măsurii după ce a acuzat că este ținut ilegal în carantină.

„Și în cazul măsurii carantinei la domiciliu este necesară emiterea unei decizii individuale motivate de către intimată, iar în al doilea rând, deoarece această decizie individuală este emisă de o autoritate publică, în regim de putere publică, născând raporturi juridice noi, având deci natura de act administrativ, va fi necesar și obligatoriu ca aceasta să îmbrace forma scrisă”, se arată în motivare.

Judecătoria Giurgiu nu a fost de acord cu argumentul potrivit căruia, în cazul lui Mina, o decizie individuală motivată nu era necesară.

”În speța de față, instanța constată faptul intimata nu a emis o astfel de decizie față de petent, singurul act scris care precizează plasarea petentului sub carantină fiind formularul de anchetă epidemiologică din data de 24.07.2020 (fila 46, verso), măsura fiind adusă la îndeplinire și la cunoștința petentului prin mijloc telefonic, deci verbal, după cum reiese din mențiunile făcute pe formular”, potrivit sursei citate de MainNews.

Prin urmare, instanța a anulat măsura carantinei pe motiv că aceasta nu respectă prevederile în vigoare.

”Instanța va constata că măsura carantinării petentului la domiciliu nu satisface nici standardele de legalitate, și nici pe cele de temeinicie, impuse de lege, apreciind că este necesară încetarea de îndată a acesteia”, mai explică judecătoria.

Share