home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu spune că organizarea alegerilor pe 27 septembrie e o greşeală majoră

Tăriceanu spune că organizarea alegerilor pe 27 septembrie e o greşeală majoră

Share

Călin PopescuTăriceanu vorbeşte iar despre altceva decât ce se întâmplă în jurul său, în funcţie de interesele sale politice de moment.

T[riceanu afirmă că ”organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră”, întrucât nu pot fi gestionate capania electorală şi ziua votului.

”Suntem deja în România într-un deficit de democraţie, de când a început gestionarea crizei de coronavirus”, a firmă liderul ALDE, care crede că scrutinul poate fi amânat câteva luni.

”Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră”, a afirmat, duminică seară, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta apreciază că ”suntem deja în România într-un deficit de democraţie de când a început gestionarea crizei de coronavirus”.

Tăriceanu a făcut referire la ”instalarea stării de urgenţă, a stării de alertă, a legii care funcţionează în momentul de faţă şi care dă puteri foarte mari Executivului, de îngrădire a drepturilor şi libertăţilor infividuale”.

”Îmi pun întrebarea firească cum se va face campanie electorală când sunt aceste măsuri de restricţii? Care sigur că au o logică, nu pot să spun că măsurile sunt ieşite din logică, dar împiedică desfăşurarea dialogului între candidaţi şi cetăţeni. (…)

Deja am primit informaţii că unii din reprezentanţii partidelor din secţiile de votare nu vor să mai meargă de teama zilei votului. E o problemă serioasă în ziua votului.

Oamenii care se duc în secţia de votare şi trebuie să manipuleze ştampila care se plimbă la sute de oameni şi pe care nu pot să o dezinfecteze, pixul cu care semnezi, actul de identitate şi aşa mai departe”, a mai declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE crede că alegerile pot fi amânate cu câteva luni până trece valul epidemiei de coronavirus. ”Nu se face nici o gaură în cer şi aşa ar fi logic, pentru ca exerciţiul democratic să se realizeze neîngrădit”, a mai afirmat Tăriceanu.

Share