Judecatoarea Evelina Oprina este apropiata de Constanda

Share

Prin adresa nr. 71640/30.08.2011, Ministerul Justitiei a comunicat informatiile solicitate. Citam din raspunsul Ministerului Justitiei:

pressalert

“B. Componenta comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr.13412010 privind Codul de procedura civila a fost urmatoarea:

1.    Domnul prof.univ.dr. Gabriel Boroi;
2.    Doamna judecator Mihaela Tabarca;
3.    Domnul avocat Gheorghe Florea;
4.    Doamna judecator Evelina Oprina;
5.    Domnul judecator Gheorghe Liviu Zidaru
6.    Domnul avocat Ovidiu Mircea Ursuta-Daraban.

Activitatea Comisiei a inceput in luna decembrie 2010 si a incetat la data finalizarii proiectului de lege, respectiv in luna mai 2011”

Dupa cum se poate observa, Ministerul Justitiei a confirmat ca, timp de circa 6 luni, Evelina Oprina, judecatorul cauzei in care reclamant a fost Costanda, si unul dintre cei trei avocati ai lui Constanda (Gheorghe Florea) au fost colegi, au lucrat impreuna, in aceeasi comisie. Comisie care a avut o componenta destul de restrinsa, de 6 membri.

Adica, din 6 membri, 2 erau: judecatorul dosarului Costanda si avocatul unei parti din acelasi dosar.

In tot acest timp, al colaborarii/conlucrarii membrilor comisiei, la Tribunalul Bucuresti se derula un proces important, cu miza de milioane de euro, in care membrul comsiei de la pozitia 4 din tabelul transmis de Ministerul Justitiei era judecatorul cauzei Costanda, iar membrul comisiei de la pozitia 3 din tabel era aparatorul lui Costanda.

Comisia si-a desfasurat lucrarile in perioada decembrie 2010 – mai 2011, iar procesul la tribunal a avut loc in perioada: aprilie 2010 – iulie 2011 (dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti cu nr. 2008/3/2010). Evolutia procesului si termenele pot fi urmarite la aici.

Reclamantul Costanda a cistigat procesul judecat de colegul de comisie al avocatului sau si a obtinut 225 de milioane de euro de la municipalitate/bucuresteni… tot pe Romania Curata

Share