home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Jimmy Jump a dat autografe dupa ce a fost eliberat de politia din Oslo

EUROVISION: Jimmy Jump a dat autografe dupa ce a fost eliberat de politia din Oslo

Share

Jimmy Jump, spaniolul care l-a intrerupt pe Daniel Diges, in timp ce canta melodia “Algo Pequenito” sambata, in finala Eurovision de la Oslo, a fost eliberat de la sectia de politie Asker Ogbaerum, dupa ce a platit o amenda de 15.000 de coroane norvegiene (1.880 de euro), informeaza website-ul ThinkSpain.

Inainte sa fie arestat, Jimmy Jump, un “invadator profesionist” de evenimente artistice si sportive, al carui nume real este Jaume Marquet Cot, isi updatase deja pagina personala de pe Facebook, cu un link la un videoclip care surprindea invazia lui.

Fanii paginii lui de Facebook au crescut ca numar in cateva ore de la 9.000 la 19.000 si in prezent se apropie rapid de 40.000. Propriul lui website a fost blocat de autoritati putin dupa ce a fost arestat.

Organizatorii norvegieni ai Eurovision au fost criticati de presa pentru lipsa de masuri de securitate.

Presa l-a numit pe Marquet nebun. Jimmy Jump a stat pe scena cel putin jumatate de minut, facand-o pe dansatorul la modul cel mai gratios si delicios cu putinta, in timp ce purta un tricou pe care isi facea reclama la propriul website, dimpreuna cu traditionala palarie rosie catalana “barretina”.  Intrarea sa pe scena a fost vazuta de 150 de milioane de oameni din intreaga lume.

Jimmy “Săritură” nu a facut nici un fel de secret din faptul ca se afla la Oslo, incarcand pe contul de Facebook poze cu el in capitala norvegiana in zilele dinainte de concurs, dar organizatorii au declarat ca nu au fost informati asupra prezentei sale in oras.

Dupa ce a fost eliberat din inchisoare, Marquet si-a petrecut ziua dand autografe si dand poze ale altor celebre “invazii” ale sale.

El neaga ca isi face numarul pentru motive politice sau economice si spune ca pentru el este modul de a-si manifesta “dorinta de a fi anti-establishment” si de “a se simti liber” pentru cateva minute.

Marquet, care s-a nascut in Sabadell (Catalunya) in anul 1974, a intrat pe teren la mai multe evenimente sportive majore, inclusiv anul trecut la finala French Open de la Roland Garros, unde a incercat sa puna traditionala “barretina” catalana pe capul lui Roger Federer.

A facut 12 luni de inchisoare pentru aceasta isprava. Inainte de aceasta, a alergat spre linia de start la Grand Prix-ul spaniol din 2004 si a intrat pe teren la inceputul celei de-a doua reprize a finalei Cupei Mondiale la rugby dintre Anglia si Africa de Sud.

Probabil ca “invazia” sa cea mai notorie a fost in timpul semifinalei Champions League din anul 2006 dintre Villarreal si Arsenal, cand a sarit pe teren si a alergat ca o pantera, inainte de a doua repriza a meciului cu un tricou al echipei sale de suflet, FC Barcelona, pe care a vrut sa-l puna pe atacantul lui Arsenal, Thierry Henry. Tricoul avea pe spate numele jucatorului si numarul acestuia, 14.

Share