home DIVERSE, SEISMOLOGIE Japonia: Doua explozii la reactorul 3 Fukushima

Japonia: Doua explozii la reactorul 3 Fukushima

Share

Doua explozii s-au produs luni la Reactorul 3 al centralei de la Fukushima, insa acestea nu au afectat reactorul propriu-zis, ci doar acoperisul carcasei, au anuntat autoritatile nipone, citate de France Presse.

foto: Broken Flask – Raw Video: Moment of Explosion at Fukushima Nuclear Plant – 2011.03.12

fotoinfo: “Fukushima Japan Nuclear Reactor Explosion White Smoke + Explosion Japan At Nuclear Plant Japan’s quake-stricken nuclear power plant Fukushima No.1 “may be experiencing nuclear meltdown” amid signs that radioactive Cesium has been detected near the plant”

Pe de alta parte, sapte persoane, date anterior disparute, au fost gasite. Sase dintre ele sunt ranite, transmite agentia Jiji, precizand ca in total au fost ranite noua persoane. Anterior, se anuntase ca trei muncitori au fost raniti.

Agentia nipona pentru siguranta nucleara a explicat ca exploziile de la Fukushima au fost provocate de acumularea de hidrogen. Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Executivului a declarat ca nu exista risc de contaminare, iar posibilitatea unei scurgeri radioactive este slaba.

citeste si: Americanii se tem de un nou Cernobâl în Japonia (Ziua Veche)

Camera de control a reactorului 3 este intacta, informeaza Kyodo News, care anunta ca aproximativ 500 de persoane, pe o raza de 20 de km de reactor, vor fi evacuate.

Posibilitatea de scurgeri radioactive semnificative este slaba, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului japonez, Yukio Edano.

Sistemul de racire al centralei, situata 240 km nord de Tokyo, a fost afectat de cutremurul masiv de vineri si de tsunami, fortand operatorul sa elibereze abur radioactiv, pentru a reduce presiunea din interiorul reactorului.

Agentia nipona Jiji News, citata de Reuters, anunta ca nivelul apei care are rolul de a raci reactorul a scazut atat de mult la reactorul numarul 2 al centralei de la Fukushima, incat barele de uraniu din interiorul reactorului ar fi partial expuse.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6.2 s-a produs in Japonia luni, la scurt timp dupa ora locala 10:00, la mai putin de trei zile de la seismul de 8.9, informeaza AFP. Potrivit Institutului american de Geofizica (USGS), epicentrul acestui nou cutremur puternic, resimtit in Tokyo, este situat la 18 km sub Pacific, la 150 km nord-est de Tokyo.

Bilantul victimelor este in crestere. Aproximativ 2000 de cadavre au fost gasite, luni, pe doua plaje din Miyagi, una dintre zonele cele mai afectate… citeste tot pe HotNews

Share