home ECONOMIE Isărescu contra Isărescu

Isărescu contra Isărescu

Share

~Moise Guran~

La aproape un an de la creşterea TVA-ului, guvernatorului Mugur Isărescu i s-au încrâncenat gândurile, descoperind că în România preţurile cresc pentru că nu am avea suficientă producţie de alimente. Banca Naţională, păzitorul inflaţiei ridică trist din umeri constatând că degeaba trage ba de maneta cursului de schimb, ba de maneta dobânzilor, în România alimentele se scumpesc şi gata.

foto: Ziua Veche

Producţia agricolă nu este încurajată, mai constată tot Isărescu şi probabil guvernatorul ştie ce spune căci acum câţiva ani omul a fost declarat ultimul agricultor din comuna de afaceri imobiliare Snagov.

Totuşi, de această dată Isărescu greşeşte. În lipsa oricărui plan cât de cât coerent venit din partea statului român ţăranul român nu are decât o singură şansă – preţul mai mare al alimentelor.

Venitul unui lucrător din agricultură este în România mult sub cel al unui pensionar şi chiar, atenţie, mult sub al unui asistat social. De câte ori la televizor mai vine vorba de scumpirea alimentelor, Isărescu dă cu telecomanda de pământ… citeste tot pe BiziDay

Share