home POLITICA Iohannis este indignat de acțiunea Avocatului Poporului

Iohannis este indignat de acțiunea Avocatului Poporului

Share

Președintele Klaus Iohannis este indignat de acțiunea Avocatului Poporului la Curtea Constituțională. Aceasta cu privire la Legea 90/2001, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Președintele României este indignat de acțiunea din această dimineață a Avocatului Poporului. O acțiune cu un unic beneficiar.

, a spus Dobrovolschi.

document: reacţia lui Victor Ciorbea la reacţia lui Klaus IohannisAvocatul Poporului precizează că instituția pe care o conduce nu a examinat Legea nr. 90/2001 timp de 16 ani deoarece acest aspect din actul normativ nu s-a aflat în dezbatere publică” 

Klaus Iohannis este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului dorește să devină util noii majorități politice. Utilitatea, “printr-un demers care apără dreptul persoanelor condamnate penal de a ne conduce“, a spus Dobrovolschi.

Iohannis: Niciodată, nimeni nu a considerat acest criteriu o problemă

În 16 ani, nimeni, niciodată, nu a considerat că este o problemă acest criteriu de moralitate. În 16 ani, Avocatul Poporului nu a considerat că textul legii reprezintă probleme pentru drepturile și libertățile cetățenești.

Drept urmare, această lege, în acest interval lung, nu a fost contestată, pentru că până la urmă este interesul tuturor ca societatea să fie condusă de persoane integri.

, a arătat Dobrovolschi.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului a făcut referire la câteva texte din Constituție. Ete vorba despre articolul 58, alineatul 1, privind rolul Avocatului Poporului. Acesta prevede că rolul e de a apăra drepturile și libertățile persoanelor fizice.

Strădaniile unei persoane condamnate penal de a deveni premier nu intră în agenda Avocatului Poporului. Nu ar trebui să se afle printre obiectivele Avocatului Poporului.

, a subliniat Dobrovolschi.

Share