Putin i-ar cere lui Trump anularea Scutului de la Deveselu

Share

Instalarea lui Donald Trump la Casa Albă ar putea avea efecte şi în România. Putin ar interveni pe lângă acesta pentru anularea sistemului antirachetă de la Deveselu. Aşa susţine un fost director CIA.

Vladimir Putin are o miză pe termen lung. (…) Primul lucru pe care îl va vrea va fi o întâlnire bilaterală cu preşedintele Donald Trump. Care să producă (…) acceptul SUA de a nu continua proiectele antirachetă din România şi Polonia.

, a comentat Michael Morell pentru o platformă online de securitate.

Fostul şef CIA susţine că Vladimir Putin va cere eliminarea sancţiunilor economice ale Washingtonului. În schimb, liderul de la Kremlin ar fi de acord să colaboreze cu americanii pentru eliminarea ISIS din Siria.

Ce-o fi spunând Putin despre asta?

Înalţi oficiali americani au fost audiaţi în Congres, în legătură cu atacurile informatice ruse din campania electorală de anul trecut. Preşedintele ales Donald Trump şi-a exprimat îndoiala asupra acestor atacuri. Audierile au loc cu o zi înainte ca Trump să fie pus la curent de şefii agenţiilor de informaţii în legătură atacurile informatice asupra Partidului Democrat.

Trump se îndreaptă spre un conflict deschis, în acest dosar, cu democraţii şi o parte dintre republicanii din Congres. Mulţi privesc cu reticenţă Rusia şi nu sunt de acord cu atitudinea lui Trump faţă de Putin. De asemenea, şi cu eforturile sale de a ameliora relaţiile SUA – Rusia.

Directorul comunităţii de informaţii, James Clapper, directorul Agenţiei pentru Securitate Naţională, Mike Rogers, şi subsecretarul Apărării pentru servicii de informaţii, Marcel Lettre, au fosz audiaţi în Comisia pentru Servicii Armate a Senatului, condusă de republicanul John McCain, critic vehement al lui Putin.

Share