Iohannis, despre Dosarul 10 August: “Lucrurile nu se pot încheia aici!”

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o ieşire publică dură, în cazul clasarii de facto a Dosarului 10 August. „Lucrurile nu se pot încheia aici. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici”, a atras atenţia şeful statului.

Tribunalul București a respins solicitarea DIICOT, de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei, în Dosarul 10 august.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici.

Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile, pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a scris Iohannis, pe Facebook.

În urma acestei decizii, au scăpat de acuzații colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurențiu Cazan, fost director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București; colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române, şi comisarul-șef de poliție Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relația cu prefecții din MAI.

Decizia instanței, care este definitivă, a fost luată de judecătoarea Daniela Isabela Mihet. Practic, prin această decizie, dosarul a fost clasat, iar foștii șefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriți penal pentru intervenția împotriva manifestanților, la mitingul din Piața Victoriei, din august 2018.

Share