Insomnia: cauze și remedii ușor de pus în aplicare

Share

Foarte multe persoane suferă de tulburări de somn iar această stare se datorează afecțiunilor fizice cum ar fi : astmul, insuficiența cardiacă, Alzheimer; Parkinson, probleme musculare sau articulare și psihice cum ar fi : depresia; anxietatea; tulburarea bipolară sau schizofrenia.

Toate aceste cauze insomnie îți influențează în mod semnificativ starea de bine. De asemenea, insomnia poate fi semnul care îți indică că suferi de o boală încă nedescoperită.

Iată cum poți să tratezi insomnia :

· relaxare mentală și fizică

Poți intra într-o stare de relaxare dacă faci activități care îți plac sau optezi pentru un sedativ natural.

· tratament medicamentos

Nu trebuie să faci un consult medical, pentru a lua medicamente de somn pe bază de valeriană sau alte plante relaxante. De asemenea, poți face o terapie cognitiv-comportamentală sau să iei antidepresive, pentru a intra într-o stare de relaxare profundă și a-ți regla somnul.

· adoptă un stil de viață sănătos

Mănâncă alimente bogate în vitamine și minerale pentru a avea doza de energie necesară zilnic și petrece cel puțin câteva ore în aer liber, pentru a face mișcare.

· terapia cognitiv-comportamentală

Aceasta este o alternativă sănătoasă demnă de luat în considerare în detrimentul tratamentului medicamentos. Experții recomandă să combini cele două variante pentru a obține rezultate benefice.

· somnifere

Este indicat să iei aceste medicamente doar atunci când suferi de insomnie severă.

· tehnici de relaxare

Acestea fac parte din categoria remediilor naturiste de combatere a insomniei. Dacă suferi de o insomnie ușoară acestea sunt cele mai indicate. O combinație de yoga și tratament convențional îți conferă rezultate excelente.

· aromaterapia

Bucură-te de efectul uleiurilor esențiale de aromaterapie care răspândesc un parfum extrem de plăcut în aer. O aromă puternică, care face o legătură directă între mirosul de plante, flori și copaci. Inhalarea acestor arome te face să te simți extrem de bine și elimină problemele legate de insomnie. Folosește uleiuri pe bază de mușețel, lavandă, lemn, sau flori de portocale pentru o stare de relaxare intensă.

· acupunctură

Acupunctura este o altă metodă care poate trata insomnia, însă aceasta trebuie făcută doar la îndrumarea medicului specialist.

· ședințe de reflexoterapie

Ședințele de masaj terapeutic tratează anxietatea și depresia. Dat fiind faptul că elimină oboseală se consideră că poate înlătura și starea de insomnie.

· meloterapie

Aceasta este o metodă mai puțîin obișnuită însă la fel de eficientă ca și celelalte. Este demonstrat faptul că muzica relaxantă ajută la tratamentul unor afecțiuni nervoase, îmbunătățind calitatea somnului.

Prin urmare, pentru a trata insomnia poți să apelezi la un tratament medicamentos sau la remedii naturiste însă pentru a preveni insomnia iată ce trebuie să faci :

· adoptă o dietă sănătoasă

Alimentația zilnică influențează în mod deciziv calitatea somnului. Nu mânca foarte condimentat și sărat, evită dulcirile, cafeaua și țigările. Nu consuma nimic cu câteva ore înainte de a merge la culcare pentru că acest lucru îți va îngreuna somnul.

· fă meditație

Adoptă diferite tehnici de meditație, în special yoga pentru a elimina toate gândurile negative și a intra într-o stare de relaxare profundă.

· scapă de acarieni

Chiar dacă nu ești conștientă de acest lucru, acarienii se află în saltea și lenjeria de pat. De aceea, acestea trebuie igienizate cât mai des.

Urmând aceste sfaturi vei alunga insomnia din viața ta și vei dormi atât de bine că te vei trezi cu chef de viață în fiecare dimineață.

Share