home EVENIMENT Ilie Dragne, administratorul lui Dragnea, trimis în judecată

Ilie Dragne, administratorul lui Dragnea, trimis în judecată

Share

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Ferma Salcia din Teleorman, a fost trimis în judecată. La firmă, acționar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea. Dragne a fost trimis în judecată de Parchetul General, sub control judiciar.

Megadosarul Dragnea. Ilie Dragne a fost reţinut de procurorii PG

Aceasta pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea. Într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Pe 11 august, Ilie Dragne a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorii au decis atunci să nu ceară în instanță arestarea preventivă, fiind lăsat să plece acasă.

Entitatea Ilie Dragne şi faptele sale de arme

Inițial, Ilie Dragne a fost pus sub acuzare pentru complicitate la evaziune fiscală. Procurorii au decis să-l trimită în judecată pentru folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea. într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

În același dosar, au fost trimiși în judecată alte patru persoane. Este vorba despre Ștefan Anton Moroșanu, Dumitru Mișu și Rossi Stefano. Toţi pentru evaziune fiscală; iar Aurelian Voicu pentru complicitate la evaziune fiscală.

Ca unic asociat și administrator la o firmă, la diferite intervale de timp, Dragne a acţionat astfel. Între 2 octombrie 2015 – 17 august 2017, a folosit cu rea-credință bunurile sau creditul de care se bucură această societate.

Ilie Dragne, devalizatorul

Aceasta într-un scop contrar intereselor acesteia. Dragne a acţionat prin dispunerea achitării de sume de bani. Este vorba despre sume în cuantum total de 43.041 lei (din care 30.175 lei venit net și 12.866 lei impozit pe salarii și contribuții sociale.

Pur şi simplu arghirofilie. Banii erau pentru soția acestuia, fără ca aceasta să desfășoare în beneficiul firmei respective activitatea pentru care a fost remunerată. Tribunalul București a decis miercuri să revoce măsura controlului judiciar în cazul lui Ilie Dragne. Decizia nu este definitivă.

Share